IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как трябва да се зарежда електромобил в жегите?

Високите температури убиват батерията, предупреждават експерти

Голямата жега нахлу в Европа, а с нея идват и много проблеми за потребителите на електрически автомобили. Литиево-йонните батерии не реагират никак добре на екстремните температури, които скъсяват живота им. По тази причина експертите от британската компания LeaseElectricCar дадоха някои съвети как шофьорите да се погрижат максимално добре през летните месеци.


електромобил


„Навиците трябва да се придобият – категоричен е мениджърът Тим Алкок. - Само така ще предпазите батерията на електрическата си кола. Ако я оставите да прегрява, тя ще се повреди. Паркирайте на сянка или в гараж, особено в горещите часове на деня.“

От LeaseElectricCar предупреждава, че бързото зареждане също може да съкрати живота на батерията.Само зареждането до 80% през лятото може да спре разграждането на клетките. В противен случай батерията губи капацитет, когато достигне до пълно зареждане.

Експертите допълват, че много от шофьорите искат да включат своите превозни средства в електрическата мрежа, след като са паркирали, но в горещото време е препоръчително да оставите електромобилите да се охладят за няколко часа преди зареждане.

Друг потенциален проблем е използването на климатичната система в автомобила. Изследване показва, че тя намалява пробега с около 15%. А това е сериозна пречка за по-дълго лятно пътуване. Съветът на LeaseElectricCar е минимално използване на климатик и шофиране на отворени прозорци.

„Ако автомобилът е взет под наем и върнат с повреди по батерията заради споменатите ситуации, това може да ви струва хиляди за щети, които реално не сте предизвикали“, предупреждават от компанията..


0 от 500
  • #49
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 48 ( преди 9 месеца )
    Затова ли се преместихте от факти след мен? Знаеш ли колко спокойно беше, когато няма кой да пише абсолютно глупости за да се прави на най-глупавия човек на света, за да се заяжда с останалите? Ама иначе не ми пречите, защото с глупавите си въпроси, всъщност помагате на останалите да разберат, че електромобилите нямат толкова недостатъци колкото си мислят и ми давате трибуна, така че сте от полезните ***.оти. а хората не оценяват мненията по автора или по минусите, а търсят информация
  • #48
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 43.Бих ти сложил 100 минуса,но повече от един не може.
  • #47
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    От доста време заглеждам Хонда Е. Харесва ми чисто естетически. И почвам да мисля и да смятам. Имам БМВ 130i. 1.4 тона, почти 300 коня. Гори колкото и върви - много. Само да му сипвам. Хондата с какво е повече?! Кеф - пред БМВ няма шанс. Удобство - не. Постоянно да я мисля - тока колко е , ще стигна ли, къде мога да заредя и колко време ще вися... Разходи? Покупна цена 40 хил. евро. Загуба на цена във времето - сериозна. Задържа ли я дълго - след няколко години нова батерия за ок. 15 хил.
  • #46
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 45 ( преди 9 месеца )
    Много си е добре на терасата даже. Ех ако пиех узо и аз, ама не съм по тези мастики, като гостенина. Мога и аз да пия Узо пломари, имам го в хладилника, ама не искам. Утре през деня пак мога да пия ама пак няма да искам, а той ще иска, но няма да може. Точно както мога но не искам да си купя тесла, а той и да иска не може. Затова му казах да не задава въпроси, на които не може да понесе отговора, точно както колко са 15% разход на ток за 1,50 за 10 часа работа на климатика!
  • #45
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    какъв морски бриз навън не се диша пуснах дъждовната система от покрива че да се охлади малко
  • #44
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Не се ли чувстваш как все едно гордо и с чувство за превъзходство се хвалиш на някой каква готина 10-годишна toyota си си купил, той те е похвалил за избора, а след един ден го виждаш как се качва в maybach-а си? Но ти въпреки това продължаваш да ме обясняваш, как си пиеш узото на терасата на осмия етаж на панелката, сякаш пиеш кафе със златен прах на терасата на бурж ал араб.
  • #43
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    А аз като гледам как за 30 секунди са брат два плюса се сещам кой ги слага!
  • #42
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До долния.Като гледам колко минуси са ти нацвъкали,веднага ми става ясно кой е "умика" на аутомедия.
  • #41
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Колко пъти да ти казвам да не задаваш въпроси на които не можеш да понесеш отговора! Ако имаше YouTube даже нямаше да задаваш този изключително глупав въпрос, защото щеше да знаеш къде съм!https://youtu.be/lQgUDh0BAtk ето още един опит който ще е безуспешен, въпреки че казват, че една картинка струва повече от хиляда думи. Ако прочетеш написаното на листа мога да ти пусна и актуално видео с моята изпотена чаша от бриза, ама знам че няма смисъл!
  • #40
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Да не метеш в двора в Нови Искър?