IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С тези коли на старо може да страдате

10 модела, които често създават проблеми на собствениците си

Намирането на надежден употребяван автомобил често се превръща в сериозно предизвикателство, особено за начинаещи шофьори. Британското издание Whatcar.com и застрахователната компания MotorEasy решиха да помогнат на потребителите при този избор. За целта те проведоха проучване, в което взеха участие 25 000 шофьори от Великобритания.

Всички те са собственици на достъпни като цена автомобили и трябваше да посочат какви проблеми са имали с тях през последните 2 години. На тази база е създаден рейтинг на превозните средства, които са развалят най-често. Всички тези модели са популярни на пазара на коли втора ръка в Европа.
  
 
10 употребявани коли, които създават проблеми (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Това с разхлабеното жило го установиха при един ГТП. Аз не го бях забелязал до тогава. Ръчната си държеше, но не толкова силно и аз не съм го забелязал. Примерно по наклон съм дърпал ръчната и колата не е потегляла сама преди да включа на скорост, но на валяците на прегледа показа, че не държи достатъчно, особено едното колело спрямо другото. Както казах натегнаха ми я на канала за 5 мин. и пари не ми взеха за това дори.
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Проблеми с ръчната никога не съм имал. На едната Корола се беше леко разхлабили жилото, но точно за 5 мин. ми го стегнаха и това беше всичко, което направиха. Това нито е проблем, кито е повреда. На много коли с жило се разхлабва с течение на времето и е нужно затягане през определен период. На тази Корола и се наложи на 4 или 5-тата година не помня вече да се натегне. Освен това много хора не ползват ръчната дълго време и тя клеасва. Нужно е да се ползва по-често, за да няма проблем с нея.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 9 месеца )
    А проблеми с ръчната имал ли си или нея не я броиш, защото се води консуматив? Незнайно защо на повечето стари toyota corolla ръчната все не работи. Или аз съм най-големия карък и все попадам на такива или си им е сериен проблем. Наистина съм любопитен дали е така и не се заяждам. Може само австрийските да са така, заради химията с която си ръсят улиците през зимата.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Е нали знаеш как се правят тези класации? Не помниш ли че за чисто новите автомобили Тесла води класацията по ненадежност, защото няма дилъри и транспортните дефекти се отстраняват в сервизите, като лека драскотина по предния капак, задния калник и някоя от вратите се водят три повреди за отстраняване и това я прави три пъти по-не надеждна от ремонт на скоростна кутия на друг автомобил. Тези "три броя повреди по купето" се отстраняват за 20 минути с полир паста за 2 долара
  • #3
    15 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 9 месеца )
    Обичайните заподозрени немски и френски талиги. Това с Королата да я сложат тук е повече от смешно и е нарочно. Няма как да правиш споменатите ремонти за 50 британски лири. Просто НЯМА как да се случи. Освен всичко 2 Короли са минали през ръцете ми и мога да кажа, че това са може би най-безпроблемните коли, които съм карал. Освен консумативи, нищо друго не ви трябва да сменяте и правите. От Голф 6 преминах на Корола и се родих. Чудех се кога нещо ще се счупа, а то нищо не искаше да се счупи.
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Как така средна цена на ремонта 50 лири, а проблеми с каросерия, трансмисия и климатик. Нещо май послъгват тези, които са го писали. Няма ремонт в Англия под 100 паунда. И в най-евтиния сервиз да отидеш само за добър ден ще ти ги вземат, а какво остава да почнат някакъв ремонт. Всеки, който е живял на острова и е имал кола го знае. А скоросна кутия да ремонтираш е просто смешно за 50 паунда.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Да бе да ( преди 9 месеца )
    По малко токсин и тежки метали от 5 група от таблицата за химическите елементи на Менделеев и може да си карате спокойно от господата по сервизите и техните почитатели.