IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото екологично чисто гориво за стари автомобили е готово

С него може да се зареждат не само класически модели, но и модерни коли с ДВГ

Компанията Coryton представи Sustain Classic - първото екологично гориво за стари и класически автомобили. То е на растителна основа и е подходящо за много двигатели, съобщава AutoEvolution .


гориво


Първоначално Coryton ще предлага три вида гориво - Super 80, Super 33 и Racing 50. Според производителя, те са много по-екологични от обикновения бензин. Super 80 съдържа поне 80% възобновяеми материали. Това гориво намалява вредните емисии от автомобилите с повече от 65%. Цената му е 5 долара за литър.

Горивото Super 33 намалява вредните емисии с повече от 25% и отговаря на стандарт EN228 с октаново число 98. Цената му е 4.78 долара за литър.


гориво


Най-скъпото гориво е Racing 50. Това е високоефективна алтернатива на бензина за състезателни автомобили и суперколи, които изискват гориво с по-високо октаново число. Горивото Racing 50 намалява вредните емисии с повече от 35%. Цената му е 6.59 долара за литър.

От Coryton казват, че разходът на екологично гориво е идентичен с традиционния бензин. Дори звукът на изпускателната система ще остане същият. Горивото ще се доставя с първокласен пакет добавки, предназначени да почистват и защитават двигателя. С него може да се зареждат не само класически автомобили, но и модерни автомобили с двигатели с вътрешно горене.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 10 месеца )
    Не знам какво е имал предвид колегата, но я ми дефинирай твоето виждане за хубав звук от двигател и ми кажи тези двигатели които ти харесват какъв разход имат при градско шофиране? Аз много не му се кефя на звука на моя автомобил с 300 коня дизел, ама и той ми харчи 12 на 100 градско. Даже си мислех да му кажа, че два резервоара на месец по 60 литра не стигат на повечето шофьори е ще трябва да отделят по повече от 1500 лв на месец за гориво, когато по ваше желание минем на него.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 8.Цените на борсата ли цитираш?Таксите,акциза и ДДС много удобно ги пропусна.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    А сега погледнах цените на тока - 3 стотинки за киловатчас. 1000 коня електромобил се нуждае от 200 kWh за 1000 км. Тоест само тока ще му струва 6 лв и ще трябва да плати още 12 лв за доставка и ДДС. 20 лв за 1 000 км . Ако една двуместна малолитражка с два цилиндъра и турбо за да покрива евро 7 харчи 4 на 100, ще се нуждае от поне 200 долара, за да измине същите 1000 км, ама кеф цена няма да слушаш звука на двуцилиндровия двигател, вместо да не чуваш нищо от 1000 коня!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 4.Този разход 12 л на 10 за Порше ли е ?
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 10 месеца )
    Е какво ти пука, че транспорта на стоките ще се повиши само пет пъти. Кеф цена няма и шофьора ще продължи да се радва на звука на дизеловия камион, а няма да го карат да става мека китка и да слуша единствено как пеят птичките покрай шосето докато шофира електрически камион.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 10 месеца )
    Да и като енергийна плътност по зле от фосилните горива а и щат не щат тирове и тн като минат на това не 6 а ми 20 доларес литъра ше стане
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    q ( преди 10 месеца )
    Епааа кеф цена няма. 6.5$ на литър 80$/100 км. Наистина ще е еко. Звука на двигателя е важен, усеща се като жива колата - каската и тинтирюгата ще сменят плочата. Едно е да си купуваш "премиуми" за 3000 $ друго е да заредиш два пъти по 400 $ на месец. Качваш се и караш 11 часа без да заредиш - кеф голям. После пак 400$ и нови 11 часа без да заредиш - нали това беше най-важното.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ето това е истината. Това е най-радостната новина за всички любители на истински автомобили! ДВГ остава завинаги! Вече няма причини да го забраняват. Достатъчно е да задължат бензиностанциите да зареждат само такова гориво и забраните за ДВГ през 2035 година напълно ще отпаднат и няма да ни лишат от удоволствието от шофирането.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Какво ли разбираш ти от екология. Сега ще наскачат антиелектриците да ти обяснят, как въздухът в градовете ще стане по-чист, въпреки че това гориво отделя абсолютно същите гадости без изключение, като онзи бензин произведен от динозаврите, които са се разложили на нефт, но този бензин бил произведен от растения, които са извлекли въглеродния диоксид от предишното изгаряне на резервоар с гориво и затова били екологично чисти. Няма шанс да им обясниш, че въглеродният диоксид не е замърсител!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Мхм ( преди 10 месеца )
    Няма безвредно гориво при всеки процес на горене на въглеводороди се отделя цо2 елементарна химия доказана още от Лавоазие.