IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото екологично чисто гориво за стари автомобили е готово

С него може да се зареждат не само класически модели, но и модерни коли с ДВГ

Компанията Coryton представи Sustain Classic - първото екологично гориво за стари и класически автомобили. То е на растителна основа и е подходящо за много двигатели, съобщава AutoEvolution .


гориво


Първоначално Coryton ще предлага три вида гориво - Super 80, Super 33 и Racing 50. Според производителя, те са много по-екологични от обикновения бензин. Super 80 съдържа поне 80% възобновяеми материали. Това гориво намалява вредните емисии от автомобилите с повече от 65%. Цената му е 5 долара за литър.

Горивото Super 33 намалява вредните емисии с повече от 25% и отговаря на стандарт EN228 с октаново число 98. Цената му е 4.78 долара за литър.


гориво


Най-скъпото гориво е Racing 50. Това е високоефективна алтернатива на бензина за състезателни автомобили и суперколи, които изискват гориво с по-високо октаново число. Горивото Racing 50 намалява вредните емисии с повече от 35%. Цената му е 6.59 долара за литър.

От Coryton казват, че разходът на екологично гориво е идентичен с традиционния бензин. Дори звукът на изпускателната система ще остане същият. Горивото ще се доставя с първокласен пакет добавки, предназначени да почистват и защитават двигателя. С него може да се зареждат не само класически автомобили, но и модерни автомобили с двигатели с вътрешно горене.


0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Това е първата партида за търговски цели. И първите компютри и смартфони бяха скъп лукс и само ги гледахме и цъкахме с език. Технологията ще се подобри и масовото производство ще свали цената. А сравняването на разходите с електромобил е безмислено. Обърнете внимание че става дума за бензин а не за дизел. То ест клиентелата е не скръндзите, ами ларш пичове дето обичат колите си. По света има много такива хора и те имат възможност да се бръкнат повечко за автомобила си.
  • #29
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 24 ( преди 10 месеца )
    А ми просто е практиката го показа вклчваш ли фотоволтаици цената на тока скача
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До долните ( преди 10 месеца )
    Биоетанол има смисъл защото има висок добив особено в Латинска Америка защото се прави от царевица биодузела е неефективен за производвтво а това да го правиш от олио е смехотворно бутилка олио струва 6лв литъра дизел на колонката литъра е 2.60
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 10 месеца )
    И от кво са прай тос биодизел бе гьоферен.Да не пада от небето
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 22 ( преди 10 месеца )
    И какво толкова имат да му мислиш, след като още днес по обяд ще излязат цените по часове за цялото денонощие утре и просто трябва да настроиш зарядното кога да включи и да изключи. Например само тази нощ е могло да бъде заредена цялата батерия, която стига за 500 км градско, което е достатъчно за половин месец напред. Достатъчно е да направиш това упражнение веднъж седмично, за да е постоянно зареден автомобилът ти и готов за път. За дълги пътувания се ползват бързи зарядни. Елементарно е!
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    q ( преди 10 месеца )
    То ще се окаже и че старите бандурници ще поскъпнат. Гледам читава 15 годишна кола под 15 000 няма. Щото кеф цена няма нали? А поддръжката им до една две години ще е двойна. Ще се окаже че за да се покрият някакви базистни еко норми с новото гориво автомобилчето ще трябва да е поне Евро 5, та става много яко.
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 19 ( преди 10 месеца )
    1000 пъти съм правил сметката за фотоволтаиците, но с удоволствие ще изслушам и твоята гледна точка да представиш сметките как фотоволтаиците вдигат цената на тока, след като себестойността на тока от тях е по-ниска дори от таксата за пренос и ддс, дори тока на борсата да е 0 лв? Смятай да видим каква глупост ще сътвориш, че днес ми е скучно без вашите бисери. Я кажи колко струва една фотоволтаична централа и колко произвежда на година. Дай конкретен пример?
  • #23
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Бумеранг ( преди 10 месеца )
    Отдавна има биодизел....в България има над 1000 инсталации за биодизел....Ще заработят 24/7 и цената ще тръгне надолу или черната борса ще спори! След 10 години ще дойде еко-катастрофата с утилизирането на старите батерии....Ще има захвърлени електрички с издухани батерии! Еко катастрофата ще дойде от самите еколози!!!
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 18 ( преди 10 месеца )
    Значи ще стоиш до компютъра да следиш цените и щом са изгодни ще тичаш презглава до гаража да включиш контакта?Ти не работиш ли денем?Ако някой в семейството ти има нужда от транспорт,децата не ги ли караш до училище?Ще ги накаш да чакат докато заредиш изгодно?Ти си бил голям умник,*** много се гордее с теб.
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 16 ( преди 10 месеца )
    Я кажи с колко се повишава цената на тока от 1 юли за битовите потребители? Почти няма да мръдне и никой няма да разбере, че е повишена. Ако досега си плащал стотина лева на месец, пак ще продължиш да плащаш точно толкова. А цената на тока на борсата от 0 часа до 17:00 е точно 18.93 лева за 1000 киловатчаса с които се изминават 5000 км с електромобил 1000 коня. Само от 7:00 до 8:00 е била 87.54лв, а от 12:00 до 13:00 часа ще е 34.95лв. други въпроси имаш ли?