IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандинавските страни изпитват затруднение с производството на бензин

Запасите от бензин, съхранявани в складовите съоръжения Амстердам-Ротердам-Антверпен (ARA), са се повишили значително

Рентабилността на производството на бензин в Скандинавия спадна драстично, до около 20.70 долара за барел, като причина за този спад се посочва ниското ниво на износ за западноафриканските пазари, съобщава Brecorder.


рафинерия


Рентабилността на производството на бензин претърпя сериозен удар, след като доставките от Северозападна Европа през ключови маршрути за износ към САЩ и Западна Африка паднаха през май до най-ниското си ниво от юни 2020 година Според проследяване на кораби от Refinitiv, потоците по двата маршрута са паднали до около 1.38 милиона тона през май от около 2.05 милиона тона през април тази година.

„Намалените потоци и приглушеният растеж на търсенето както на вътрешните, така и на ключовите експортни пазари, включително по-строгите маржове на рафиниране също са сред причините“, казва анализаторът на Refinitiv - Радж Раджендран.

Износът на бензин от Северозападна Европа за САЩ и се повиши рязко в края на май, но това не е достатъчно, за да компенсира слабия износ към Западна Африка. Слабото потребление заради повсеместната електрификация на автомобилния транспорт в Скандинавия също е причина за проблема. Така запасите от бензин, съхранявани в складови съоръжения в зоната за рафиниране на Амстердам-Ротердам-Антверпен (ARA), са се повишили значително до 1.32 милиона тона, според Ларс ван Вагенинген от Insights Global.

Както отбелязва Вагенинген, има известно търсене на бензин по поречието на Рейн, но това ще е временно явление, като то е свързано с ремонтни дейности в рафинериите във вътрешността на Германия.


0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Чукча писател,не читател.Много добре разбирам.Вдигат цената само на тока.Ако сега цената на нощната е 2,5 Ст ,след увеличението от 150 % цената ще стане 6,25 ст.Прибави таксите,ДДС и ще разбереш крайната цена до контакта в гаража.Мързи ме да смятам,смятай си сам.Т***п***ците смятат увеличение така 14 Ст нощна плюс 150% .Грешат.
  • #38
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 37 ( преди 10 месеца )
    Налучкаш ли гостенино? Няма да ти кажа дали си прав докато не си пишеш с ника, за да мога да те цитирам. А сега де? Дали написаното е вярно или не, за да го напишеш и с ник Гост? Знам ти номерата!
  • #37
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тя голяма философия.2,80 прибавяш 0,75 и получаваш 3,55.
  • #36
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Очевидно ти е трудно да смяташ проценти с 2,80. Хайде ще те улесня. Ако днес плащаш 100 лв сметка, ако имаш абсолютно същото потребление на ток след 1 юли, с колко ще ти се вдигне сметката при положение че дневната е увеличена с 31%, а нощната 150 процента? В какви граници ще е увеличението? Вярно ви ловят на *** със заглавията, защото знаят че не можете да разберете статията, дори да са ви го написали черно на бяло и с подробности. Вие не четете повече от заглавието!
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 10 месеца )
    Толкова ли ти е трудно да кажеш колко ще струват 20 киловата часа на нощна след 1 юли? Очевидно не се правиш на най-глупавия човек в света. Ама въобще не се правиш. Просто това ти е оправданието, че нарочно го правиш, но никога не можеш да докажеш обратното. След два месеца подигравки когато ти обясня къде ти е грешката чак тогава обясняваш че си се правил на глупав за да ми се подиграваш. Как точно ми се подиграваш, като ти си *** по желание? Това не е обида а твои думи и признания!
  • #34
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Исках ти да дадеш числата.Увеличението от 150% е точно 75 стотинки,при добавена към старата цена 50 стотинки е точно 1,25 лв.Това е цената на тока.Добави сега таксите,акциз и ДДС и ще получиш на колко ще платиш.Никой доставчик няма да ти продаде тока на тази цена.Те и таксите и акциза се гласят да вдигат.А бензина си върви надолу.
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 32 ( преди 10 месеца )
    Виждаш ли колко си елементарен и не можеш да сметнеш с колко ще се увеличи сметката от днешните 2,80 на нощна след 1 юли? Ще продължавам да питам до 1 юли да видим можеш ли да ги оправиш тези проценти или не можеш.. ще те спукам от подигравки докато не отговориш. Заявявам го най-отговорно. Ти продължавай да се правиш на най-големия *** за да изглеждаш умен, като не можеш да отговориш на елементарен въпрос на който всеки шестокласник ще отговори.
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Вдигат цената на тока,а ти ми даваш крайна цена с таксите пренос достъп и т.н."Ти само за цената на тока ли си питал досега? Ами досега 20 kw часа с които се изминават 100 километра струваше 50 стотинки, а сега след 150% увеличение вече струва 1,25 лв за 100 км на нощна. Егати и увеличението със 75 стотинки на 100 км. Ти за колко минаваш 100 км, за да ти се струват 75 стотинки такава огромна и непосилна за плащане сума?
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Дай цени на тока дневна и нощна без такса пренос,достъп и т.н.
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Попитах те с колко ще се увеличи сметката на тока за зареждане на нощна тарифа от сегашните 2,80, след като се вдигнали цената на тока на нощна тарифа със 150%? Можеш ли или не можеш да отговориш на въпроса? Казах ли ти че не можеш? Познах ли? Хайде стига мрънка тогава. Ако можеш отговори ако не ще си мълчиш по теме по които не разбираш, а не да приказваш глупости как нощната се изравнявала с дневната, при положение, че пак е два пъти по-евтино на нощна отколкото на дневна.