IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Boxster показа на всички как се прави „Лосовият тест“

Германският модел доказа отличното си поведение на пътя (ВИДЕО)

Не е тайна, че Porsche произвежда автомобили с отлично управление, но рядко това качество се свързва с безопасността. Ново видео, показващ как Boxster се справя с лекота с „Лосовия тест“, може да промени тази гледна точка. В крайна сметка е по-безопасно се да избегнете злополука, отколкото да се провери на практика здравината на каросерията.


Porsche 718 Boxster


В изпитанието участва юбилейната версия на Boxster, пусната за 25-ата годишнина на модела. В първия опит спортната кола лесно преминава между конусите със скорост от 75 км/ч. При 79 км/ч Boxster губи малко сцепление, но все пак успява да се справи с теста.

Самото изпитания имитира внезапната поява на лос на пътя, като целта е той да бъде заобиколен, след което автомобилът да се върне в платното си и да продължи движението си, без да спира. Тестът се счита за покрит успешно, ако автомобилът се справи със скорост 77 км/ч, но в последно време този стандарт беше намален до 72 км/ч.



Използваният в случая Boxster е във версията GTS, като е оборудван с 6-цилиндров двигател, тип „боксер“. Мощността на мотора е 400 к.с., като той може да се съчетае с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматик с двоен съединител. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,3 секунди.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    По тази логика моята кола която е по-маломощна, но се води СУВ и е с 185 просвет и го взима със 77км сигурно е изънземна технология? А рали автомобил е чудо на чудесата ако дадат с колко го взима този тест?
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 9 месеца )
    Тестът не е същият. Променени са разстоянията. Тесла модел У го минава с 83 км в час, което е четири километра по-бързо от това porsche, а някой хора все още смятат че този автомобил не притежава никакви качества и продажбите са само следствие култ към личността на Илон Мъск. Само че цифрите са си цифри и фактите са си факти. По-добре избягва препятствия за да не се стига до катастрофа, а дори ако се стигне, всички модели на оглавяват всички класации за най-сигурен автомобил в света.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    съвсем нормално за спортна кола с такова твърдо окачване...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    хахаха ( преди 9 месеца )
    Още никой масов автомобил не може да бие рекорда на Ситроен Ксантия от 1999г. 85км/ч. на същият тест.
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Хахаха ( преди 9 месеца )
    Още никой масов автомобил не може да бие рекорда на Citro
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    И какво точно е показал на всички този лимитиран и специално пипнат автомобил за толкова пари, като най-голямата конфекция за тази година Тесла модел У минава лосовия тест с 4 км по-голяма скорост. youtu.be/gczso5OoM88