IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart Brabus #1 атрактивно се провали на „Лосовия тест“

Малкият електрически SUV се оказа доста труден за управление (ВИДЕО)

Марката Smart се превърна в производител само на електрически превозни средства, след като част от нея стана собственост на китайския производител Geely. Засега нейната гама се състои от един модел - Smart #1, който се появи на пазара преди година, като малко след това към него се присъедини и луксозна версия Brabus.


Smart Brabus #1


Малкият SUV предлага доста впечатляващи характеристики, като се задвижва от два електромотора, развиваща 434 к.с. Електромобилът също така изглежда атрактивно, но явно има проблеми с окачването и управлението. Поне това става ясно от проведения от екипа на испанското издание km.77 „Лосов тест“, чиято цел е проверка на стабилността.

При първия опит Smart #1 Brabus развива 77 км/ч (това е референтната скорост, с която тестът се счита за покрит), като опитите на шофьора да овладее автомобила се оказват безуспешни. Следват още няколко преминавания с по-ниска скорост, като едва при 65 км/ч електромобилът не удря нито един от конусите.



Тази стойност е доста ниска, особено за електрическо превозно средство. По-големите на размери модели като Hyundai Tucson PHEV и Kia Niro бяха значително по-бързи и най-вече по-безопасни при маневрата, докато Smart #1 Brabus продължава да показва основния си проблем – презавиване.

Общо-взето електрическият SUV постига един от най-лошите резултати в историята на изпитанието, като те се дължат на липсата на каквито и да подобрения в окачването след увеличаването на мощността спрямо стандартния модел (при него тя е 268 к.с.). Тестващите колата се оплакват от лошата работа на системата за електронна стабилизация, както и от накланянето на каросерията. Гумите с ниско съпротивление явно също играят роля за лошото представяне.


0 от 500