IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo C40 Recharge се провали на „Лосовия тест“

Електрическия кросоувър едва достигна нивото на Tesla Model X от 2016 г. (ВИДЕО)

По принцип, Volvo C40 Recharge е много безопасна кола и това е напълно очаквано от всеки модел на марката. Електрическият кросоувър обаче показа относително слаб и разочароващ резултат на „Лосовия тест“, на който беше подложен.


Volvo C40 Recharge


Според km77.com, чийто екип организира изпитанието за стабилност, шведският модел е успял да се справи с максимална скорост от 70 км/ч. Това е един от най-слабите резултати за електрифицирани модели изобщо.

Във видеото се вижда, че при по-висока скорост Volvo C40 Recharge, оборудвано с гуми Pirelli PZero Elect се удря в конусите. По подобен начин и със същата скорост се представя Tesla Model X от 2016 г., който обаче е значително по-голям и по-тежък и е с няколко години по-стар.



Все пак се отчита, че представянето на Volvo C40 Recharge може да се дължи до известна степен и на високите температури – около 35 градуса по Целзий. Възможно е обаче да има и проблем с платформата CMA, тъй като наскоро Polestar 2, който използва същата архитектура, записа резултат от 74 км/ч.

От друга страна, каквато и да причината, разликата спрямо скоростта на Tesla Model Y от 83 км/ч е доста голяма. Във втората част на видеото виждаме, че в теста за слалом Volvo C40 Recharge постигна време от 24,4 секунди, което е приемливо – само 1,6 секунди зад Polestar 2.


0 от 500