IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Caddy показва как не се преминава „Лосовия тест“

Вината не е само на MPV-модела, тъй като той не беше с правилните гуми (ВИДЕО)

„Лосовият тест“ взе доста жертви, след като независими организации и различни медии започнаха до го провеждат. Сред най-популярните от тях беше Toyota Hilux, който в един момент от изпитанието за стабилност остава на две гуми и почти се преобърна. Затова и не е изненадващо, че поредният модел, който се провали на теста, е висок MPV.


VW Caddy - лосов тест


В случая става дума за Volkswagen Caddy, който беше сериозно модернизират през 2020 г. Той обаче не се справи с изпитанието не по своя вина, а защото носеше грешен чифт обувки за случая. Автомобилът, тестван от експерти от изданието km77.com, е оборудван с дизелов двигател с комплект 17-цолови джанти. Върху тях обаче са поставени всесезонни гуми, за които е нормално да се представят зле на гореща настилка.

Точно това се случва и тук – въпреки, че ESC работи че правилно и следва командите на шофьора, заради гумите се получава огромно недозавиване. Това се наблюдава при скорост от 77 км/ч, която е нужна за покриване на теста. Дори при 71 км/ч Caddy все още се бори заради недозавиването, а най-добрият опит беше завършен с едва 67 км/ч, което си е ниска скорост.



Организаторите на теста са категорични, че основната вина в случая е на гумите. Те отбелязват, че Opel Combo Life, който също е MPV, се справи с изпитанието със 77 км/ч, като беше „обут“ с летни гуми. Посочват се още няколко модели, които се провалиха на „Лосовия тест“ заради същите гуми Bridgestone Weather Control - Ford Kuga PHEV или Ford Escape PHEV, като при втория най-добрият опит беше при 68 км/ч.

Снимка и видео: km77.com/YouTube

0 от 500