IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz отпразнува ефектно важна дата

Германската компания отбеляза 25-годишнината на системата ESP (ВИДЕО)

Mercedes-Benz отбеляза 25-годишнината от внедряването на ESP (системата за електронна стабилност) в своите автомобили и тази седмица посвещава акаунтите си в социалните мрежи на темата за автомобилната безопасност. А важна роля за нея играе и „Лосовия тест“, на който се подлагат почти всички нови автомобили, излезли на пазара.


Mercedes-Benz


При изпитанието превозното средство се движи в в конфигурация от конуси, като трябва рязко да смени посоката, имитирайки появата на препятствие на пътя. За да се счита за успешно покрит „Лосовия тест“, колата трябва да направи маневрата със скорост от 77 км/ч, без да удари нито един от конусите.

През 1997 г. обаче Mercedes-Benz A-Class записа едно от най-срамните представяния, след като се обърна по време на изпитанието. Това накара компанията да спре производството на модела и да изтегли всички продадени автомобили. Инженерите бързо разработиха и внедриха система ESP в модела, като тя стана стандартна за всеки нов автомобил на марката.



Сега в компанията са си поставили нова висока цел – до 2050 г. да няма смъртни случаи в пътно-транспортни произшествия с автомобили на Mercedes. И кампанията, която сега стартира в социалните мрежи е малка част от тази стратегия.

Едновременно с отбелязването на четвърт век използване на ESP, Mercedes празнува и 20 години Pre-Safe. Това е набор от функции за активна и пасивна безопасност, които също се поставят на всички автомобили на марката.


0 от 500