IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia изпревари Tesla в Европа

Дългогодишният лидер Volkswagen Golf едва попада в десетката през 2023

Tesla Model Y вече не е най-продаваният нов автомобил в Европа - Dacia Sandero изпреварва американския електромобил с малко повече от 200 бройки по данни на аналитичната компания DataForce за периода януари-април. Румънският хечбек е бил номер 1 на европейския пазар за месец април, изпреварвайки Opel Corsa. Битката за върха в следващите месеци се очертава още по-оспорвана, защото Tesla обяви допълнителна отстъпка от 2250 евро за бизнес клиенти в Германия, която ще важи до август.
     
    
BYD Han
Продажбите на китайски електромобили като BYD Han все още са скромни като обща бройка, но ръстът им на годишна база е трицифрен
     
      
Като цяло европейският пазар се възстановява от кризата с чиповете и отчита 16% ръст през април. Седем марки се радват на трицифрен ръст спрямо миналата година. Сред тях са Alfa Romeo, благодарение на дебюта на новия кросоувър Tonale, Tesla и китайският производител BYD, който лансира електрическите си модели на няколко пазара в Европа.
    
     
50-те най-продавани коли в Европа през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


   
    

0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тесла дръпна много, заради натрупаните поръчки, котио изпълни вместо за 2 години, за тирмесичее. Не казвам, че Тесла са слаби, напротив - по-силни не са били и ще става по-успешни, но няма как, да бият по продажби компания, която едвам едвма е на печалба и продава евтинджаци във времена на криза.
  • #18
    2 rate up comment 20 rate down comment
    Ами ... ( преди 10 месеца )
    криза е, либерастията се шири и мръсната пяна и неуДачиите изплуват на повърхността!
  • #17
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Алекс ( преди 10 месеца )
    Прегледах класацията няколко пъти и още не мога да повярвам,че Дачия е на първо място,а Голф на десето.
  • #16
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 10 месеца )
    Интересно как тези които пишат най-глупавите коментари винаги коментират мъдростта и интелекта на останалите? Толкова ли не можеш да вземеш калкулатора и сам да си сметнеш, че в европа са продадени повече тесла модел y, отколкото mercedes c клас и bmw трета серия взети заедно? Какво общо имат сегментите с класация за брой продажби?
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 10 месеца )
    С кое не е в един клас? В тази класация фигурират и mercedes c class, bmw трета серия, mercedes GLC, Audi A3 Audi Q3 и други подобни. И на тях ли не им е мястото там? Това да не ти е класация за харесвания и не харесвания, за да определяш дали е правилно тесла модел У да е на второ място. Това е класация по продажби и ако mercedes s-class имах най-много продажби ще застане на първа позиция, без значение, че е в луксозния сегмент, само където дори mercedes e класа не влиза и в топ 50 по продажби
  • #14
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    13-ти, явно не си от най мъдрите затова като за такива като теб - Тесла У няма място в тази класация, защото не е същия клас. Това е като да сравняваш ябълки и хоп една круша...
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До 12 ( преди 10 месеца )
    Последно казваш не си впечатлен от продажбите на тесла и се чудиш какво прави на второ място в тази класация? Е това не е ли основният въпрос на който трябва да си отговориш, ПРЕДИ да си напишеш мнението. Тази тесла е в сегмента на mercedes c клас, bmw 3 и audi 4 като и по цени е на равно с тях. Къде са те, къде е продажбата на тесла? И въпреки това казваш че те са нищо не е постигнала и напразно се говори за нея? А като пусне модел 2, който ще слезе един сегмент надолу и ще е по-евтин?
  • #12
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Какво сте се хвнали пак за гушите - Тесла та Тесла? Погледнете класациата, всичко е долния сегмент, до 40-то място няма коли като Пасат, Супърб, 3 или 5-серия, Ц или Е класа? В Абсурндно е да имат по-малко продажби, че да не влизат в топ 40? По интересното е какво прави Тесла тук?!С 2008 ли се мери или с голф? Прсото статията е за проеден път некадърно написана.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 10 месеца )
    След като лично си призна че се правиш на най-глупавия човек на света и говориш абсолютни глупости, за да се хвана да ти се обяснявам, защо мислиш че ще си направя труда да ти отговоря. Продължавай да си признаваш че се правиш на най-глупавия човек на света, въпреки че вътрешно се чувстваш най-интелигентният и образования и бъди щастлив. Не ни занимавай повече с глупостите си!
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 10 месеца )
    Все още повечето Тесла У със задно са от Китай и едва от дни започна да се произвежда този вариант и в Германия