IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia изпревари Tesla в Европа

Дългогодишният лидер Volkswagen Golf едва попада в десетката през 2023

Tesla Model Y вече не е най-продаваният нов автомобил в Европа - Dacia Sandero изпреварва американския електромобил с малко повече от 200 бройки по данни на аналитичната компания DataForce за периода януари-април. Румънският хечбек е бил номер 1 на европейския пазар за месец април, изпреварвайки Opel Corsa. Битката за върха в следващите месеци се очертава още по-оспорвана, защото Tesla обяви допълнителна отстъпка от 2250 евро за бизнес клиенти в Германия, която ще важи до август.
     
    
BYD Han
Продажбите на китайски електромобили като BYD Han все още са скромни като обща бройка, но ръстът им на годишна база е трицифрен
     
      
Като цяло европейският пазар се възстановява от кризата с чиповете и отчита 16% ръст през април. Седем марки се радват на трицифрен ръст спрямо миналата година. Сред тях са Alfa Romeo, благодарение на дебюта на новия кросоувър Tonale, Tesla и китайският производител BYD, който лансира електрическите си модели на няколко пазара в Европа.
    
     
50-те най-продавани коли в Европа през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


   
    

0 от 500
  • #29
    5 rate up comment 3 rate down comment
    градски ( преди 9 месеца )
    Ако тесла е най-продавания ЕЛЕКТРОмобил защо тогава не виждам тесла на всеки ъгъл?
  • #28
    8 rate up comment 0 rate down comment
    мн важно ( преди 9 месеца )
    Дачия изпревари тесла и в България :D
  • #27
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Дали е ЩЕ? Днешна новина: Tesla Model Y БЕШЕ най-продаваният автомобил в света през първото тримесечие на 2023 г., отбелязвайки първия път, когато EV е постигнал това постижение, според индустриалния анализатор JATO Dynamics. Анализаторът на JATO Dynamics Фелипе Муньос събра данните за Motor1 , показвайки, че Model Y е имал 267 200 продажби през Q1, според данни от 53 пазара и прогнози/оценки за останалия свят. Това го поставя пред Corolla с 256 400 продажби за същия период.
  • #26
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Що ли имам усещане, че плювачите по Тесла, са антиваксъри, патрЕоти на маса, американците им са виновни за всичко и чакат тавариш пyтuн да ги оправи, като им спретне един руски мир:))
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 9 месеца )
    Е ти па съвсем счупи уреда, дето измерва обратното на остроумието
  • #24
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До 12 ( преди 9 месеца )
    Чиче, ти нещо трудно обработваш информацията. Това е класиране по брой продажби (регистрации). Не е трудно да се вдене
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Ключовата дума е БЕШЕ. До миналия месец Тесла БЕШЕ най-продаваният автомобил в Европа. Този месец отново Е най-продавания автомобил в Европа след намаленията на цените. За бъдеще време ще видим. Не е много сигурно, но твърде вероятно.
  • #22
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Ключовата дума е ЩЕ.
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 20 ( преди 9 месеца )
    Това е само началото на края на голфа. Както Тесла така и останалите автомобилни производители ще пуснат и по-малки и евтини електромобили, когато производственият им капацитет за по-скъпите автомобили успее да задоволи търсенето и продажбите спрат да растат, а са им останали излишни батерии за нови модели. Като гледам продажбите на Тесла вече са в плато и момента за пускане на по-малък и по-евтин модел назрява. Как мислиш дали клиентите ще избират golf или tesla модел 2 на същата цена?
  • #20
    23 rate up comment 0 rate down comment
    До 17 ( преди 9 месеца )
    Голфа е 50 000 лв минимум. Дачията е 27 000 - всички екстри- има си всичко необходимо. Не могат да се сравняват , но вършат една и съща работа , особено пък за служебни. Който е карал служебни дачии, като мен , знае , че карат по 300 000 км без проблем. Няма повече кво да се иска от най-евтината кола на пазара.