IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От България до Швейцария: най-продаваните коли във всяка страна

Volkswagen Golf вече е лидер на един-единствен пазар, докато Tesla Model Y - на цели седем

2023 ще е повратна година за европейския автомобилен пазар, ако се съди по данните за първата й четвърт, събрани от аналитичната компания DataForce. Традиционно доминиращите модели и марки са в явно отстъпление - Volkswagen Golf например е номер 1 на един-единствен пазар, германския. За сметка на това Tesla Model Y е лидер на цели седем пазара, при това не от най-малките. Нека видим какви автомобили си купуват жителите на всяка страна в Европа - от Австрия и България до Швейцария и Швеция.
   
   
Най-продаваните коли във всяка страна в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 10 месеца )
    Ние може да се претеглим с държави като Унгария, Хърватия, Румъния, Гърция, Естония и донякъде и Португалия. Другите изброени са в различни измерения.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    МЪСК ( преди 11 месеца )
    2023; Model Y - третият най-продаван автомобил в света след RAV4 и Корола седан. 2025: Model Y - най-продаваният автомобил в света, надвишаващ броя на втория и третия, взети заедно.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 8 - Електрическото мини не е кола, а е някаква смесица между детса играчка и фешън аксесоар.
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Мхм ( преди 11 месеца )
    Чехите са болни мозъци
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ми нормално, явно сме доста изостанали последните 2-3 години. Не че те са дръпнали, просто ги заринаха с пари покрай коронката и сега ги късат за всякакви изгъзяци.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До лудия ( преди 11 месеца )
    Донякъде те разбирах и споделях мнението ви, че електромобилите са екзотика преди пет години, когато пазарният им дял беше под 1%. Обаче сега ако продължаваш да не ги виждаш или не гледаш или не си добре със зрението. Май продължавате да бъркате процент пазарен дял на нови автомобили с процент от автомобилите по пътищата. 100 пъти ви повтарям че дори от утре 100% от новите автомобили да са електрически, автомобилите с ДВГ ще се изравнят по брой с електромобилите чак след 15 години най-рано!
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Не виждаш голям дял електромобили, защото не гледаш. Volvo XC40, Peugeot 208 и 2008, Mini - голяма част от тези са електрически.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ние не сме за ЕС, много ние нанагоре като цени на нова кола, едни 30% има само от еко норми а с евро 7 това ще е 50% оскъпяване спрямо същата кола но за друг пазар.
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Лудория ( преди 11 месеца )
    Аз виждам следното - богатите без собствено поризводство на автомобили, си купуват Тесла. Другите си купуват нормални коли, малко авантюристи си купуват някоя електрическа Дачия или Тесла, а в Унгария мислят как да правят пари, а не как да ги дават за да си возят гъзовете до магазина.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    AI ( преди 11 месеца )
    Без да се задълбочавам, на пръв поглед изпъкват Тесла, Тойота и Дачия, като фигуриращи в повечето държави. Интересното е, че фолксваген се среща много рядко с изключение на Германия и Австрия, но в Германия на 4-то място е отново Тесла.