IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От България до Швейцария: най-продаваните коли във всяка страна

Volkswagen Golf вече е лидер на един-единствен пазар, докато Tesla Model Y - на цели седем

2023 ще е повратна година за европейския автомобилен пазар, ако се съди по данните за първата й четвърт, събрани от аналитичната компания DataForce. Традиционно доминиращите модели и марки са в явно отстъпление - Volkswagen Golf например е номер 1 на един-единствен пазар, германския. За сметка на това Tesla Model Y е лидер на цели седем пазара, при това не от най-малките. Нека видим какви автомобили си купуват жителите на всяка страна в Европа - от Австрия и България до Швейцария и Швеция.
   
   
Най-продаваните коли във всяка страна в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до 2 ( преди 11 месеца )
    Аз не виждам голям дял на електрички. Виждам само голям дял на Тесла и по-конкретно Модел У. А една птичка пролет не прави (2 птички като дойде малкия им модел) Ако не броим Норвегия в топ 6 имаш Модел У и тук там по някое ИД за цвят.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 11 месеца )
    Трите общо имат 6.1 милиона население тоест по-малко от БГ, като най-малко има Естония с 1.3 милиона и най-много Литва с 2.8 милиона
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    А все още има антиелектрици, които вярват че модата на електромобилите ще отмине до две-три години, а Тесла е бутикова автомобилна компания, която продава скъпи автомобили на ограничен кръг клиенти.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    По-важно според мен са бройките продадени нови коли! Не знам Прибалтийските републики колко население имат, но ние се нареждаме единствено при тях в този показател!!