IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път: най-продаваният премиум модел в България не е германски

Ето кои са били най-популярните автомобили от високия сегмент от началото на 2023

След като ви запознахме с най-продаваните масови автомобили в България в масовия сегмент, идва ред да обърнем внимание и на премиум сегмента. Има само един проблем: не съществува ясна дефиниция що е то "премиум". Според някои понатието изисква определени нива на комфорт, определена мощност на двигателите и високо качество на материалите. Но според доминиращото схващане премиум са просто онези модели, които се продават на осезаемо по-висока цена от аналозите си в масовия сегмент. Статистиката е на база нови регистрации в МВР за първите четири месеца на 2023, категории M1 и N1.
   
    
Най-продаваните премиум модели в България (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #43
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 41 ( преди 10 месеца )
    Свободни съчинения за хейт по тесла и нищо по темата за разликата между премиум и лукс. Аз ти изброих достатъчно "екстри" които са екстри дори за mercedes и трябва да си ги поръчваш и доплащаш, но всяка базова тесла включително най-евтината ги има. Ти ми говориш празни приказки без никаква конкретика. Кои са тези неща които ги има във всеки един базов mercedes, а Тесла няма да ги има и след 20 години
  • #42
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Николай Тодоров ( преди 10 месеца )
    Света ще се свърши, балъците никога.
  • #41
    17 rate up comment 3 rate down comment
    do 40 ( преди 10 месеца )
    Мерцедес имат екстри които Тесла евентуално ще въведе след 20-30 години. Да не говорим че неотдавна се появи статия как и пада кормилото. Два пъти. И една друга статия как са залепили със сиво строително тиксо некви детайли от заводът.И една друга която показваше как ползват дървени клинове за уплътнение да не хлопа окачването май беше.Ами тая самоускоряващата се която уби двама?Ами тоя дето му падна бронята от въздушното съпротивление при 160 км/ч? Виж Тесла е някаква гротеска на автомобил.
  • #40
    7 rate up comment 6 rate down comment
    До Алекс ( преди 10 месеца )
    Знаеш ли какво включва премиум пакета на rav4? Един *** стъклен покрив и автомобила става премиум според toyota. Стъклото е най-обикновено закалено стъкло което става на парченца като се пукне. Всяка една базова тесла има стъклен покрив от ламинирано стъкло, като дори и страничните стъкла са ламинирани за по-голяма шумо и топлоизолация. Да не говорим че всяка една има автопилот, какъвто повечето премиум модели нямат, да не говорим за мощността. Имат климатроник, а mercedes нямат и климатик.
  • #39
    8 rate up comment 5 rate down comment
    бай Пейо дърводелеца ( преди 10 месеца )
    Па отга теслътъ стана премиум! Я имам 2 - едната е поръжясъла ама другата си е читава.
  • #38
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До 35 ( преди 10 месеца )
    Точно така е правилно си се ориентирал. Дори една баничарка може да има премиум изпълнение спрямо базовото. Премиум е средно между бюджетния и луксозния сегмент. Mercedes С клас не може да се нарече бюджетен автомобил, но не е и луксозен и затова са с bmw 3 и tesla модел 3 в един и същ сегмент. В луксозния сегмент са mercedes s-class и bmw седма и осма серия. Това са единствените луксозни bmw-та и mercedes. Всички останали са само премиум.
  • #37
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Alex ( преди 10 месеца )
    Тесла е много далече от премиум. Няма нищо общо с премиум. Тито комфорт, нито високо качествени материали. Дизайна е минималистичен, но няма естетика, нито комфорт. Всичко е спедтявано, като в бщджетен автомобил и трябва яко ровене в таблета. Това е абсурд и супер смешно да обявите Тесла за премиум.
  • #36
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Tesla не е премиум. Само една гола цена не прави един продукт премиум.
  • #35
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    do 34според мен са синоними в известен смисъл. Можеш да кажеш луксозна салфетка в смисъл копринена със златни нишки но не можеш да кажеш премиум салфетка. На английски се има пред вид като "допълнение над основното,базовото,обикновеното" тоест автомобилът е над стандартното ниво. Например топ моделът на някакъв автомобил като оборудване и опции може да се нарече премиум.В Бг на всичко което трябва да се подчертае че е "по-така" му лепват премиум.Голф 5-премиум.Баничарка-премиум.Тротонетка и тя ...
  • #34
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Явно няма желаещи да отговарят каква е разликата между лукс и премиум. Поне ще отговорите ли дали mercedes е луксозен или премиум автомобил? Особено, ако модел на mercedes от 2023 година в базовата си версия няма включен климатик и ел. стъкла? Но пък иначе е направен с качествени материали и перфектна сглобка?