IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път: най-продаваният премиум модел в България не е германски

Ето кои са били най-популярните автомобили от високия сегмент от началото на 2023

След като ви запознахме с най-продаваните масови автомобили в България в масовия сегмент, идва ред да обърнем внимание и на премиум сегмента. Има само един проблем: не съществува ясна дефиниция що е то "премиум". Според някои понатието изисква определени нива на комфорт, определена мощност на двигателите и високо качество на материалите. Но според доминиращото схващане премиум са просто онези модели, които се продават на осезаемо по-висока цена от аналозите си в масовия сегмент. Статистиката е на база нови регистрации в МВР за първите четири месеца на 2023, категории M1 и N1.
   
    
Най-продаваните премиум модели в България (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #13
    14 rate up comment 4 rate down comment
    До#4 ( преди 11 месеца )
    Жица, вземи си изкарай кабела, който ти е отзад, че много започна да те бие тока! Преди време, като ти четях простотиите си мислех, че може би си на заплата към някое НПО да убеждаваш хората за електрокарите. Обаче колкото повече чета, какви глупотевини ръсиш, толкова повече се убеждавам, че едва ли има някой, който да дава пари на такъв kpeTeн, като теб. Продължавай с мокрите си сънища за Тесла и не ни занимавай с глупости. Всики кара това, което му е кеф и може да си позволи.
  • #12
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 11 месеца )
    Баш за България е тая статия! ***, ако питате, Голф 5 също е премиум....
  • #11
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 11 месеца )
    Изобщо не съм чел глупостите в статията. Премиум пък някъв Ваген и Тесла ми сложили. Премиум не се определя от цената. Определя се от вложените материали, инженерни решения, дизайн и всичко това сглобено и педантично изпипано . И най вече - изпипаност в детайлите.
  • #10
    8 rate up comment 34 rate down comment
    Жицата ( преди 11 месеца )
    Момчета, имам за вас новина. На собствениците на модел У им е през долуподписания как феновете умиращите ДВГ динозаври класифицирате тази кола. Само за вас е важно да сте премиум защото няма нищо друго хубаво в допотопните ви тракащо-пушещи скъпи за подръжка таралясници.
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Платена статия? ( преди 11 месеца )
    Май на всички им стана ясно, че тук американците са плащали за реклама
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 11 месеца )
    Всеки път има по един със забавено развитие...
  • #7
    25 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    В класацията има 4-5 премиума.Останалото са средняци.Какво премиум има в беневе тройка ? А в единица? Премиум означава въздушно окачване да вози меко избор от различни видове кожи,дърво,възглавници на подглавниците вграден парфюм,самопаркиращ автопилот дисплеи на задните седалки,хладилник специални фарове които сами завиват пускат се спират да ти различава пътните знаци и да ти ги изписва или говори с приятен глас Премиум -17 ска джанти и ел пакет.Смех смех.Ама нека радват.
  • #6
    31 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Y е всичко друго, но не и премиум. Вече и цената дори не е към този клас. Наркомъск се усети, че са в долната част на ширпотребата, при Рено и други подобни марки и вече и цената на това недоразумение е почти там където трябва да бъде. Само напушените собственици на тези дърводелски инструмент си мислят, че карат премиум.
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Баш немски е. Произвежда се в Германия, барабар с половината му части. Половината инженери, които го разработиха, са от Грьоман - германци.
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ами китайски е не е немски, ама то и един мерц дето бях харесал беше или китайски или мексикански.