IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-продавани нови коли в България

Dacia Duster е номер 1 през април, пазарът продължава уверено да расте

Dacia Duster е най-продаваният нов автомобил в България през април, показва традиционната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР. За четвъртия месец на годината са регистрирани 3172 нови автомобила - с 15.3% повече от същия месец на миналата година. От началото на 2023 пазарът на автомобили в категориите М1 и N1 достига 12 193 бройки, 15.1% ръст спрямо първите четири месеца на 2022.
   
   
Tesla Model Y
Tesla Model Y може и да е най-продаваната кола в Европа през 2023, но у нас е на ръба на Топ 40. Все пак 20 нови регистрации през април и общо 92 за годината не е зле за автомобил, който дори не се предлага официално в България
   
    
Първото място на Duster е поредното доказателство, че кризата с чиповете е преодоляна и компаниите постепенно започват да наваксват с натрупаните поръчки. Само за април от румънския кросоувър са регистрирани един път и половина повече автомобили, отколкото за предишните три месеца. Това обещава да върне интригата и в състезанието при марките, където в момента води Toyota с 1400 автомобила, пред Dacia с 1156, Volkswagen с 1044, Skoda с 1012, Renault с 965 и Hyundai с 846.


Най-продаваните нови коли в България (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Всеки който в момента купува нова кола (освен ако не е бюджетна) която не е електричка е един доста изостанал тип.
  • #20
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )
    Съгласен съм че не трябва да се сравняват немски премиуми с Лексус. Сравнението на еднондевки, които на 10-мата година отиват на скрап, защото ремонтите им струват повече от остатъчната стойност с автомобил който кара по 30 години само със смяна на консумативи, е неуместно по принцип.
  • #19
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Да сравняваш Лескункс (Тойотка с леко не-толкова скапани пластмаси) с "мерк и Бмв 7 серия" означава, че или не си се качвал на Лескункс, или не си се качвал на другите две марки. Лескункс е на нивото на VW в най-добрия случай, а Тойотка води люта битка с Дачия за най-пластмасова и най-невървяща марка на Европа.
  • #18
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До 12 ( преди 10 месеца )
    Айде утре да отскочиш до Еуратек и да видиш що оставиа и субскърби има в двора - избирай колко ти душа иска и папкай като пате лай**на! А пък щом и задръстера го имаш за кола....бърже при психиатъра ти казаха хората! )))
  • #17
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Трябва изключително много да не те слуша главата, за да сравняваш Тойота с шкода. Едното е световна марка най-голямата, а другото е регионална фалирала марка използваща стари технологии от Фолк с Ваген и произвеждаща бюджетни трошляци. А Лексус и шкода не е хубаво да се споменават в едно изречение, защото са различни вселени. Единственото общо е, че са с 4 гуми и до там свършва всичко.
  • #16
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Смех ( преди 10 месеца )
    Лекдус е от класа на мерк и Бмв 7 серия каквя шкода и лк
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    споровете Тойота или Шкода са по-луксозни са като споровете кой е по-честен между к.рнелия и боко :D
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    До 4-5-6 ( преди 10 месеца )
    Имаш комедиен талант! Л&К е по-луксозен, приятен, мощен, ергономичен и, разбира се, хиляди пъти по-красив от който и да е Лексус, а ти го сравняваш с Тойота ***, която е добре известна с евтиния си интериор и ниска динамика!
  • #13
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Ганьо паралия ( преди 10 месеца )
    *** харесва турски асматици или сандеро за 40 000лв. Хаирлия да им е.
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 9 ( преди 10 месеца )
    За Октавия се чака повече от година, за Дъстър половин, за Спортидж - над година. *** ти си дрънкай, не пречиш