IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-продавани нови коли в България

Dacia Duster е номер 1 през април, пазарът продължава уверено да расте

Dacia Duster е най-продаваният нов автомобил в България през април, показва традиционната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР. За четвъртия месец на годината са регистрирани 3172 нови автомобила - с 15.3% повече от същия месец на миналата година. От началото на 2023 пазарът на автомобили в категориите М1 и N1 достига 12 193 бройки, 15.1% ръст спрямо първите четири месеца на 2022.
   
   
Tesla Model Y
Tesla Model Y може и да е най-продаваната кола в Европа през 2023, но у нас е на ръба на Топ 40. Все пак 20 нови регистрации през април и общо 92 за годината не е зле за автомобил, който дори не се предлага официално в България
   
    
Първото място на Duster е поредното доказателство, че кризата с чиповете е преодоляна и компаниите постепенно започват да наваксват с натрупаните поръчки. Само за април от румънския кросоувър са регистрирани един път и половина повече автомобили, отколкото за предишните три месеца. Това обещава да върне интригата и в състезанието при марките, където в момента води Toyota с 1400 автомобила, пред Dacia с 1156, Volkswagen с 1044, Skoda с 1012, Renault с 965 и Hyundai с 846.


Най-продаваните нови коли в България (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 9 ( преди 11 месеца )
    Свеж като пр.д.н.я, като всеки Форд :D добре че са връзките на дилъра с 6и6и, та успява от време на време да пробута по някоя кола на държавните служби...
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До Бастри ( преди 11 месеца )
    Какъв базов Супърб за 75к? Освен ако не смяташ Л&К за базов. Е вярно че аз преди година и малко поръчах Л&К + почти 5к опции за 65к.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Единственият ... ( преди 11 месеца )
    свеж повей е Форд Рейнджър! Факт е, че и сега се чака най-малко 4 месеца за нов Раптор. Другите ширпотреби са изостанали на склад и наш *** *** като пате лай**на.
  • #8
    13 rate up comment 19 rate down comment
    до Бастри ( преди 11 месеца )
    Положението е такова, че Тойота вече не може да се конглокира дори с Шкода, а какво остава за Фолксваген! Конкретно Супърб-а е много балансиран, качествен и издръжлив автомобил и неслучайно се продава толкова много, дори и след като цената му почти настигна тази на Артеон! За 78000 можеш да си вземеш Супърб с най-големия им двигател 2.0 TSI 280 коня и 4х4! Двигател с такава динамика няма в гамата на Тойота въобще, а тези хибриди с икономия от литър на 100 км са абсолютно безсмислени!
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 11 месеца )
    Дачия продължава да мачка.Отлично съчетание цена-качество.И това не е само у нас.Във Франция и Германия също може да се видят доста Дачии.
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Бастри ( преди 11 месеца )
    Ивах впредвид Сурърб , а не Октания.Тя е още по - голямо дърво.
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Бастри ( преди 11 месеца )
    по-широко и по - дълго.За возията и комфорта , не може и до говорим.
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Бастри ( преди 11 месеца )
    Само не ми е ясно , какво прави Октавията в тази класация.На връщане от ТМ Ауто реших да видя Окгавията , преди окончателно да взема Камри.Нямам думи да опиша ситуацията.Октавия , ниво на оборудване сравнимо с Комфорта ( най - ниското на Камрито ) , двигател 1.6 редови бензин - 76 600 лева , без добавка за цвят и т.н.Камрито , 2.5 бензин - хибрид , ниво Елеганс , с цвета - 78 500 лева.Та кой глупав ще предпочете скопената Октавия , пред Камрито.Да не говорим че Кампито е 20 см. по - ...
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    основно това са фирмени автомобили .... карат ги до избушване и после като изтече лизинга я продават на някой да си я бие в главата .
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Владимир ( преди 11 месеца )
    Всички Тойоти имат самозарядни /пълни хибриди.За европейските марки по-скоро имат плъг ин хибриди или ЕV