IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш футболист загина при гонка с автомобили

Аквапланинг е причината за фаталната катастрофа с Nissan GT-R (ВИДЕО)

Шофьор на Nissan GT-R е загинал по време на нелегална гонка с автомобили на магистрала край Минск. Според очевидци водачът на Nissan GT-R е загубил управление и се е ударил в мантинела, съобщават медиите в Русия.


Nissan GT-R


Зад волана на мощния японски спортен автомобил е седял 32-годишният Александър Каракин, бивш футболист на московските „Спартак“ и „Динамо“, а по-късно и ФК „Химки“, През 2018 г. той е прекратил спортната си кариера, но е продължи да играе в аматьорската футболна лига.

Само преди няколко месеца Каракин си е купил Nissan GT-R, с който е участвал в незаконни състезания, провеждани всеки четвъртък през нощта на магистрала край Минск. Участниците се събирали на бензиностанция, след което се съревновавали на участък, на който няма камери за скорост.



Предварителната версия за причината за трагедията е аквапланинг. Колата на Каракин се е движила в крайна лява лента, а пътят е бил мокър. Самото возило е било със сликове (гуми без дренаж), заради което се е получила загуба на сцепление и се е блъснала в мантинелата, след като е отскочила от неравност.

Каракин и спътникът му са били закарани в болница, но бившият футболист е починал няколко часа по-късно от тежките наранявания. Лекарите продължават да се борят за живота на приятеля му.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 1 и 2 коментирали,ние сме много далеч от руснаците и то в отрицателния смисъл.Това са стрийт рейсъри които правят драгове на затворени пътища,а не на магистралите.Въпросния инцидент е станал на минското шосе около Москва при вече приключили драгове и пРибирайки се към дома.На място от пътя на което пътните служби са извършвали ремонт,след което са измили участъка се случва аквапланинга заради гумите сликове на Нисан ГТР на футболиста и по-високата скорост. Преди да пишете се осведомете.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 11 месеца )
    Подмосковието е около Москва,а не Минск.
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 11 месеца )
    До 1 , ние затова сме най-бедните в ЕС , щото сме умалена версия на Клошария , ама без ресурсите ! И това е вече 70-80 години
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Разликата с бг е само в географското положение. Иначе безхаберието на милиционерите е руски патент сигурно дори им плащат за да охраняват престъпниците.