IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как рядко и скъпо Ferrari вдигна пикап във въздуха

Възстановяването на това 360 Challenge Stradale ще бъде доста трудно (ВИДЕО)

Видео от улична камера в Мелбърн (Австралия) улавя момента, в който рядко Ferrari 360 Challenge Stradale внезапно губи контрол и се блъска в пикап Nissan. Ударът е толкова силен, че вдига камиона във въздуха и го запраща върху кола в съседното платно. Няма данни за сериозно пострадали.



Все още не е известна причината за катастрофата. Видеото показва как Ferrari-то се движи по пътя с умерена скорост, без да има сериозен трафик в същата посока. Задната част на италианската суперкола изглежда губи сцепление и тя се блъска в пикапа. От удара силния удар червеното 360 Challenge Stradale се завърта, преди да спре на средата на пътя.

Неговият шофьор седи около 20 секунди в колата преди да излезе. Оказва се, че той е местен милионер, който колекционира автомобили Ferrari и мощни мотоциклет, като притежава това Challenge Stradale повече от 10 години.


Ferrari катастрофа


Представител на Ferrari Club of Australia изчислява, че Challenge Stradale струва около 400 000 долара. Той смята, че възстановяването на колата ще бъде много трудно и почти невъзможно, тъй като моделът е много рядък и резервни части за него трудно биха се намерили.

В момента на пазара има само едно Ferrari 360 Challenge Stradale за продажба, като то се предлага на сайта duPont Registry. Колата е произведена през 2004 г., има пробег от 18 000 км, като собственикът я оценява на 278 000 долара.


Ferrari катастрофа


При излизането си Challenge Stradale беше версията с по-висока производителност на модела 360 Modena. Екипът на Ferrari увеличи мощността на 3,6-литровия V8 с атмосферно пълнене от 394 на 420 к.с. Колата също така загуби 110 кг тегло с промени като увеличено използване на алуминий, титанови пружини на окачването и някои елементи от въглеродни влакна.

Официалните спецификации на Ferrari посочват, че Challenge Stradale може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и да развие максимална скорост от 300 км. Стандартното 360 Modena вдига 100 км/ч от място за 4,5 секунди и развива 295 км/ч.

0 от 500