IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-абсурдната катастрофа с Ferrari?

Две коли на марката се блъснаха в оградата на вила в Италия (ВИДЕО)

Виждали сме записи с какви ли не абсурдни катастрофия от цял свят, но този инцидент може да претендира за №1. Случката е от уикенда, когато две суперколи Ferrari излизат от пътя и се блъскат в оградата на вила в градчето Осимо (Италия).



Катастрофата е записана от няколко охранителни камери, а шофьорите на колите са истински късметлии, тъй като се отървават само с леки наранявания. Единият от тях е бил откаран в близка болница за прегледи, но малко по-късно е освободен.

Според информациите, двамата мъже – на 50 и 54 година, са от Белгия (в някои медии се посочва, че единият е от Нидерландия), като са били на почивка в Анкона. Не е ясно дали те са се състезавали, но ясно се вижда, че и двамата губят контрол над своите коли, които се удрят в бордюр с висока скорост и това ги изстрелва във въздуха.



Катастрофата прилича по-скоро на сцена от филм, отколкото на реално произшествие. На кадрите се вижда как червено Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Careening излита от завоя и се блъска в оградата. Секунди по-късно синьо Ferrari F12Berlinetta прави абсолютно същото, като след удара се запалва.

Намиращият се на мястото на инцидента YouTuber - Антонио Пио Гуера, успява да заснеме последствията от катастрофата, като показва, че пристигналите пожарникари се опитват да загасят горящото F12Berlinetta, което явно не подлежи на възстановяване. Впрочем, и червеното Ferrari най-вероятно ще бъде бракувано.



Явно причината за инцидента е високата скорост, както и това, че двамата шофьори не преценяват способностите си. Не става ясно обаче защо водачът на втората кола не реагира и не се опита да избегне удара, след като видя какво се случва пред него. Подобни катастрофи обаче доказват, че обикновените пътища не са място за състезания.


0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези двамата са за "Гинес" по идиотизъм! Карал съм два пъти Ферари, веднъж около 200 км. и веднъж 150 км. Всеки си мисли, че е кола като другите, ама не е. В началото е много трудна за управление и трябва да се кара нормално, докато й свикнеш.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Завоят е на 90 и като гледах че обикновените коли минават с 30 км/ч явно защото пътят е прахолях и сипица
  • #12
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Цецко ( преди 1 година )
    Съгласен съм с #2. Всеки знае кой кара ферари. Масончета, илюминатчета и техни поклонници (осъзнати и неосъзнати) най-вече. Винаги има и изключения. В този случай са изключителна рядкост. Така че съм абсолютно съгласен за лгбт-връзката в изявлението. Точно така си е.
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Цецко ( преди 1 година )
    Не го знам тоя освалдо ли е алехандро ли е, ни кокошка или петел,камоли болидите им. "новината" се отнася до най-малоумния и скъпоструващ инцидент от скорошните.
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Лгбт ( преди 1 година )
    Този е от най-тъпите видеоклипове. Лгбт инцидент.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бъчварят си е бъчвар ( преди 1 година )
    Да сравниш Фетел с Алонсо с тотално различни болиди? Браво бе, разбирач!
  • #8
    1 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 1 година )
    Абе понеже писахте за ЛГБТ активистите, се сетих, че вчера Алонсо, дошъл на мястото на ЛГБТ активиста Фетел, секачи на стълбичката в Бахрейн. Което доказва само едно ЛГБТ активистите нямат място във Ф1, а в частност и в автомобил зад волан. Просто шофьорлъка е само за мъже и то за корави мъже! Тия двамата с Фераритата са ***-същите като тия, дето утрепаха сима народ по тротоарите в София и не само.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 1 година )
    Виждали сме и по-абсурд и катастрофи с Ферари. Преди години в София на едно кръстовище със светофар на червено, гъзар дава малко газ в десен завой и еа мамата на ферарито. Трябва го има някъде и това клипче, макар да е на годинки.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гешев и сие ( преди 1 година )
    Да се проверят веднага за алкохол и наркотици и да ми се доведът шофьорите, веднага
  • #5
    1 rate up comment 13 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Много докачлив *** си бе сладък!