IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-абсурдната катастрофа с Ferrari?

Две коли на марката се блъснаха в оградата на вила в Италия (ВИДЕО)

Виждали сме записи с какви ли не абсурдни катастрофия от цял свят, но този инцидент може да претендира за №1. Случката е от уикенда, когато две суперколи Ferrari излизат от пътя и се блъскат в оградата на вила в градчето Осимо (Италия).



Катастрофата е записана от няколко охранителни камери, а шофьорите на колите са истински късметлии, тъй като се отървават само с леки наранявания. Единият от тях е бил откаран в близка болница за прегледи, но малко по-късно е освободен.

Според информациите, двамата мъже – на 50 и 54 година, са от Белгия (в някои медии се посочва, че единият е от Нидерландия), като са били на почивка в Анкона. Не е ясно дали те са се състезавали, но ясно се вижда, че и двамата губят контрол над своите коли, които се удрят в бордюр с висока скорост и това ги изстрелва във въздуха.



Катастрофата прилича по-скоро на сцена от филм, отколкото на реално произшествие. На кадрите се вижда как червено Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Careening излита от завоя и се блъска в оградата. Секунди по-късно синьо Ferrari F12Berlinetta прави абсолютно същото, като след удара се запалва.

Намиращият се на мястото на инцидента YouTuber - Антонио Пио Гуера, успява да заснеме последствията от катастрофата, като показва, че пристигналите пожарникари се опитват да загасят горящото F12Berlinetta, което явно не подлежи на възстановяване. Впрочем, и червеното Ferrari най-вероятно ще бъде бракувано.



Явно причината за инцидента е високата скорост, както и това, че двамата шофьори не преценяват способностите си. Не става ясно обаче защо водачът на втората кола не реагира и не се опита да избегне удара, след като видя какво се случва пред него. Подобни катастрофи обаче доказват, че обикновените пътища не са място за състезания.


0 от 500
  • #4
    20 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Ако под всяка новина, в този случай автомобилна и за ferrari виждаш някой с проблемна сексуална ориентация, значи проблемът не е в останалите. Според тебе всеки който кара ферари имам проблеми от подобно естество, също и тези които карат електромобили, вероятно и тези които обичат да пият бира или пък кафе или абе всички. Хайде не ни занимавай с личните си проблеми и самоопределяне. Тук се говори за автомобили. Ако ти се говори по другата тема, си намери друго място.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Няма еднозначен победител - единия дойде пръв, другия с по-висок и по-далечен скок!
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Смях ( преди 1 година )
    Това е резултата когато ЛГБТ активисти с меките си китки и плавни движения се помислят за шофьори, че даже и пилоти!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На червеното 296 GTB се вижда нидерландски регистрационен номер.