IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футболист проби спортна зала с 200 км/ч

Минути преди зверската катастрофа вътре имало играещи деца (ВИДЕО)

Мароканският футболист Софиан Киин, който играе за белгийския елитен клуб „Льовен“, предизвика зрелищна катастрофа, която по чудо се размина без жертви. Пострадал е самият играч, но не и други хора, съобщи Dhnet.

 

Катастрофа с футболист в Белгия

 

Инцидентът се разиграва на кръгово кръстовище, което Киин приближава с огромна скорост над ограничението от 90 км/ч. Според очевидци автомобилът се движел с около 200 км/ч, но не се съобщават марката и моделът на машината.

След като се удря в крайната част на острова, колата излита като от трамплин във въздуха и пробива огромна дупка в стената на близката спортна зала, разположена на входа на град Флемал в югоизточната белгийска провинция Лиеж.

 

Катастрофа с футболист в Белгия-1

 

По чудо вътре в този момент точно на фаталното място, където се приземява автомобилът, няма хора. Но както споделя треньор по баскетбол, секунди по-рано там са тренирали деца.

„Беше като газова експлозия - разказва треньорът. – Когато се обърнах видях, че всъщност това е кола. Обикновено седя на скамейката, която беше разрушена, заедно с моите играчи. Те обаче току-що бяха приключили с тренировката в тази част от терена. Не вярвам в чудеса, но все пак мисля, че това е огромен късмет.“

 

 

 

 

25-годишният играч е настанен в болница с множество фрактури, а по-късно от клуба съобщиха, че няма опасност за живота му. Агентът на футболиста Лучано Маланини каза пред италиански медии, че клиентът му „не е видял кръговото кръстовище“.

Киин е роден в Белгия, но е играл за националните отбори на Мароко U20 и Мароко U23 на международно ниво. Бил е юноша на „Стандарт“ (Лиеж), играл е също така за италианските „Киево“, „Лацио“, „Салернитана“ и „Венеция“, преди да се присъедини към „Льовен“ миналото лято.

 

 

0 от 500