IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на електрически Mercedes получи сметка за смяна на моторно масло

Дилър на марката се оправда, че е допуснал грешка при изготвяне на фактурата (ВИДЕО)

В средата на април собственик на двегодишен електрически кросоувър Mercedes-Benz EQA закарал колата си в сервиз на дилъра за планова поддръжка. Получената след услугата сметка очаквано беше висока, тъй като все пак става дума за премиум-марка. Друго нещо във фактурата обаче изненадва доста неприятно мъжа, съобщава Daily Mail.


Mercedes-Benz


Всичко започва на 11 април, когато Мати (така се казва собственикът) остава своя Mercedes-Benz EQA-250 в представителството на марката в Епинг (предградие на Мелбърн) за планирана поддръжка. Австралиецът е наясно, че услугата няма да е евтина, но не очаква да му таксуват 445 долара за „смяна на двигателелно масло“.

Възмутеният собственик записа видео, в което показва електромобила си и сметката, изпратена от сервиза, както и снимки на самия дилърски център на Mercedes. Оттам побързаха да отговарят, че е станала „невинна грешка“, като служителят просто е набрал грешен код при отпечатването на фактурата. От дилърството се извиниха на собственика и предложиха да му разпечатат правилната фактура, но той отказа, така че не е изключено историята да има продължение.



Както е известно, изцяло електрическите превозни средства не използват двигателно масло, но изискват масло за трансмисията. Въпреки факта, че в такива машини нямат скоростна кутия в традиционния смисъл, те разполагат с такъм агрегат. Той се намира между електродвигателя и колелата и предава въртящия момент от двигателя към задвижващия мост. И за да може това устройство да функционира, се налага смяна на маслото.


0 от 500