IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на електрически Mercedes получи сметка за смяна на моторно масло

Дилър на марката се оправда, че е допуснал грешка при изготвяне на фактурата (ВИДЕО)

В средата на април собственик на двегодишен електрически кросоувър Mercedes-Benz EQA закарал колата си в сервиз на дилъра за планова поддръжка. Получената след услугата сметка очаквано беше висока, тъй като все пак става дума за премиум-марка. Друго нещо във фактурата обаче изненадва доста неприятно мъжа, съобщава Daily Mail.


Mercedes-Benz


Всичко започва на 11 април, когато Мати (така се казва собственикът) остава своя Mercedes-Benz EQA-250 в представителството на марката в Епинг (предградие на Мелбърн) за планирана поддръжка. Австралиецът е наясно, че услугата няма да е евтина, но не очаква да му таксуват 445 долара за „смяна на двигателелно масло“.

Възмутеният собственик записа видео, в което показва електромобила си и сметката, изпратена от сервиза, както и снимки на самия дилърски център на Mercedes. Оттам побързаха да отговарят, че е станала „невинна грешка“, като служителят просто е набрал грешен код при отпечатването на фактурата. От дилърството се извиниха на собственика и предложиха да му разпечатат правилната фактура, но той отказа, така че не е изключено историята да има продължение.



Както е известно, изцяло електрическите превозни средства не използват двигателно масло, но изискват масло за трансмисията. Въпреки факта, че в такива машини нямат скоростна кутия в традиционния смисъл, те разполагат с такъм агрегат. Той се намира между електродвигателя и колелата и предава въртящия момент от двигателя към задвижващия мост. И за да може това устройство да функционира, се налага смяна на маслото.


0 от 500
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Симеон Милушев ( преди 11 месеца )
    Преди 20 дена в нашия mercedes silver star ми взеха 100 лв за измиване на автомобил при положение че преди да им го закарам мина на автомивка. нали са монополисти и надписват като за последно
  • #21
    14 rate up comment 2 rate down comment
    До антиелектриците ( преди 11 месеца )
    Така и не разбрах на колко хиляди километра или на колко години се сменя маслото на електромобилите? Някога някъде на нещо ще отговорите ли с ясни и конкретни числа или само ще празнословите и обиждате тези които казват числата?
  • #20
    13 rate up comment 5 rate down comment
    До 18 ( преди 11 месеца )
    Умнико, имаше изледване за Електромагнитна съвместимост на ел. Колите и колите с ДВГ и за мое учудване Двг-тата замърсявят повече с EMF от колкото електричките. При електричките всичко е екранирано. Така че глупостите ти от едно време си ги пази за себе си. В началото на 20ти век хората масово са обявявали тока за нещо дяволско и мислейки че инсталацията в стените на къщите ще доведе до облъчване болести и рак. Ти от тези ли си?
  • #19
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Zaz ( преди 11 месеца )
    До 18 Да те запозная с майка ми ! Тя мисли че икономиката на България ще се развие ако има много развъдници за магарета и се произвежда магарешко сирене а то било много скъпо но трябвало да е за износ защото чужденците го плащали двойно по скъпо !
  • #18
    8 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Това облъчване от батериите на Ел колите ще пържи топките много много по силно от смарт тел в джоба. Президентите на САЩ и Русия не се возят е ел коли.
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    LL ( преди 11 месеца )
    САЩ са далеч от Мелбърн
  • #16
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Чоплещия семки ( преди 11 месеца )
    Не е изключено да има продължение? В измислена държава дори баща му да е шеф на сервиза пак ще има съд... Просто в САЩ всичко се решава през съда.
  • #15
    7 rate up comment 18 rate down comment
    До доктора ( преди 11 месеца )
    Така е! Антиелектриците са клиничен случай. Единствените им аргументи във всеки спор са обидите. Но ако ги питаш на колко км. се сменя маслото на електромобилите, няма да отговорят.Първо защото не знаят. Второ защото и да искат не могат да намерят информацията, защото не знаят как и къде да я потърсят. Трето, защото и да я намерят няма да разберат нищо, защото не знаят чужди езици, пето защото и на български да е, са технически неграмотни, но най-важно шесто, хич не им пука, само се заяждат.
  • #14
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Доктора ( преди 11 месеца )
    Така го пишем по здравна пътека...
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 8-9-10 ( преди 11 месеца )
    Е-ти, хваленето на тая грозна ТЕСЛАА бащите ви да имаха, акции няма да пишете за нея толкова