IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е марката с най-много сервизни акции, Mercedes и Toyota са с най-малко

Средно един модел бива изтеглян 4 пъти за 30 години, при Model Y се очакват 62

Проучване на американското издание iSeeCars показва, че Tesla е марката с най-много сервизни акции на своите автомобили. Оказва се, че Model 3, Model Y, Model S и Model X са в първата петица по този показател, като компания им прави Porsche Panamera. В същото време марки като Lexus, Mercedes-Benz и Toyota, са на последните места в списъка.


Tesla Model 3


Експертите от iSeeCars са проучили статистиката на изтеглянията на модели в сервизите от 2014 г. до 2023 г. на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), за да съставят своята класация. Целта е да се предвиди кои от днешните автомобили се очаква да имат най-много и най-малко сервизни акции в течение на прогнозирания 30-годишен живот. 

‌„Прегледът на данните на NHTSA показва, че автомобил като Lexus NX 300h или Nissan 370Z вероятно ще има една сервизна акция за 30 години. И обратното – за четирите модела на Tesla, един на Porche и два на Volkswagen, се очаква да имат между 20 и 62 изтегляния“, коментира Карл Бауер, анализатор в iSeeCars.


Моделите, за които се очаква да имат най-много сервизни акции за 30 години:

Сервизна акция


Моделите, за които се очаква да имат най-лко сервизни акции за 30 години:

Сервизна акция


iSeeCars отбелязва, че средностатистическият автомобил има 4 изтеглания за 30 години. Общо 33 модела се очаква да имат една или по-малко сервизни акции, докато при други 25 този показател е поне 10 за същия период. Рекордьор е Tesla Model Y, за който се очаква да натрупа 62 изтегления за отстраняване на проблем..

Трябва също така да се отбележи, че Tesla има способността да актуализира системите на своите автомобили от разстояние, така че да не са налага посещение в сервиза (повечето случаи през последните няколко години са именно такива). Тези действия обаче също се считат за сервизна акция, категорични са от iSeeCars.


0 от 500
  • #52
    0 rate up comment 0 rate down comment
    по-зле и от Дачия ( преди 10 месеца )
    Tesla е марката с най-много сервизни акции, Mercedes и Toyota са с най-малко. Съвсем нормално е.
  • #51
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Предишния коментар беше написан преди два часа и чак сега успях да го публикувам защото писането на коментари от vivacom беше блокирано. В момента стрелката на резервоара показва между пълен и три четвърти и предполагам пробег от 560 км.
  • #50
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз на очите си ли да вярвам или на тебе? Казвам ти какво съм заредил. А при напълно зареден резервоар ми показа 760 км range. А както знаеш те никога не са достижими. Най-малкото защото за разлика от електромобилите не караш до нула, а зареждаш още като ти светне резервата за да ме закъсаш. Надали ще мина повече от 500 км преди да ми светне лампата. Особено при положение че ще карам и по магистрала.
  • #49
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Корола Версо ( преди 1 година )
    До 44.Дизеловата версия е с 55 литра резервоар,бензиновата с 60 литров.Обема на резервоара е напълно достатъчен за около 1000 км,на бензиностанция се пълни за 5 минути.Що не пътува с някое Ламборгини.
  • #48
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 47 ( преди 1 година )
    Решението е просто. Смени ресторанта.
  • #47
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до 44 ( преди 1 година )
    Аз вчера за обяд ядох една препречена и суха пържола. Тия пържоли какво им харесвате не знам, като са толкова гадни.
  • #46
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесларев,защо не пътува с Тесла?
  • #45
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До долния.Попаднал си на зле поддържан автомобил.
  • #44
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    Утре ще пътувам с една toyota corolla verso, защото трябва да превозя малко материали и инструменти. Още първите ми впечатления са за некачествен автомобил с изключително малък резервоар. Не успя да събере дори 40 литра, а беше под една четвърт. За вървене спънат кон, ръчната не му работи, чистачките го изчистят но подскачат и стържат, казанчето спукано и това само докато отида да я заредя за утре. Кой знае какво още ще излезе. Изключително качествени излязоха тези автомобили.
  • #43
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 38 ( преди 1 година )
    На toyota никога не може да и се развали нито мегафона, нито автопилота ще си прави своеволия да не спира на знак стоп, преди самостоятелно да направи ляв завой, за да стигне до предварително зададен адрес, нито пък ще има проблеми с електронните предпазители защото има качествени и надеждни стопяеми като на москвич, пък и няма пистов режим на километража, за да няма място за км/чКак да има такива проблеми, като въобще не разполага с такива функции! Затова пък не може да зарежда през зимата ...