IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5-те марки с най-лошите асистенти на шофьора

Consumer Reports посочи с кои системи трябва да се внимава

Повечето по-нови модели автомобили имат системи за активна помощ при шофиране (ADA), което кара Consumer Reports да ги тества и класира. Системите ADA съчетава възможностите на функцията за поддържане на центъра на лентата (LCA) и адаптивния круиз-контрол (ACC). На теория тези системи за безопасност на автомобила създават функция за самостоятелно управление, която винаги държи автомобила на безопасно разстояние от другите.

Според експертите на Consumer Reports не всяка система ADA е като останалите. BlueCruise на Ford изглежда най-добрата на пазара в момента, следван от Super Cruise на General Motors и Driver Assistance на Mercedes-Benz. Кои обаче са на обратния полюс, тоест най-лошите?

Най-лошите системи ADA (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    а ватенките къде са? ( преди 1 година )
    а къде е автопилота на москвич ? Или нямаме/нямате право да говориме/говорите против Москвич?
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    краварите къде са ? ( преди 1 година )
    а къде е автопилота на тесла ? Толкова хора уби ? Или нямаме/нямате право да говориме/говорите против тесла ?
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 7, ти имаш известни писателски способности, защо не се пробваш да пишеш хоръри в стил Стивън Кинг. Или някаква научна фантастика, конспирация и т.н., можеш да се изразяваш не само образно, но и донякъде творчески с добре подредена мисъл и изречения, които дори навяват и ирония. Някак си ти се получава :)
  • #9
    25 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз Тойота не съм карал, но докато карах ЗИЛ 157 - Джуган в казармата, най-добър асистент ми беше бай Славчо старшината! Основна препоръка: Глей къде караш, бе новобранец!! Завърших без ПТП!!!
  • #8
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какви асистенти, ако искате да се возите си купете билетче и с автобуса, ако ще карате поне гледайте малко пътя.
  • #7
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Всички асистенти на шофьора на съвременния скрап на колела с никому ненужна електроника,тези трафопостове наблъскани с всичко ненужно на света освен за изгода на спекулантите,всички асистенти пречат на шофьорите и затова зачестиха зверските катастрофи ,щото стадото купува новия скрап,циври от безумие ,а не знае какво има в новите капсули за манипулация и като се разсейват се размазват като кървава марля ,а спекулантите сочат 6- те или 8- те въздушни възглавници обагрени в червено и казват: йес!
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до 4 ( преди 1 година )
    Не съм карал Тесла и не мога да кажа нищо по въпроса, но ми се струва, че малко преувеличаваш. Чак пък най-лош едва ли е. Вярно е, че много хора се оплакват от него, но това, което съм гледал по видеа ми показва, че се справя сравнително добре. Кажи кое точно му е лошото и дали правиш разлика между автопилота и автономното управление? Да знаеш, че има огромна разлика.
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От Тойота изкараха най-новата версия на Safety Sense 3.0. Карах Highlander с нея. Уникално добра е. Пътуването направо не се усеща. Системата си прави всичко сама и нито веднъж не се наложи да правя корекции за нещо. Направили са я в завой да не ти набива спирачки и да пищи, когато се разминаваш с други МПС-та. На по-старите системи този проблем го има, а тук са го решили по някакъв начин, което е перфектно.
  • #4
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Автопилота на Тесла е най лош.
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Без съмнение най-лошата система е на Мазда. Предполагам CR не са я тествали, защото е малка марка, но поведението и е крайно опасно. Просто няма шанс шофьорът да се отпусне - държи го на тръни на всеки няколко минути с безумни фантомни спирания и грубото си държане, а колата си напуска лентата както си иска.