IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как цигарите помагат за избягване на скъпи ремонти по автомобила

Тютюнът може да се окаже спасително средство при някои повреди

Добре известен факт е, че родният автомобилен парк, в абсолютното си мнозинство, е остарял и е малко вероятно да се "подмлади" в обозримо бъдеще. И какво да правим, питате? Има само един изход - да запомните "старомодните" трикове, които ви позволяват да карате не благодарение, а въпреки.


повреди


По какво се познава опитният шофьор? Опит и знания, които позволяват му да се справя сам с много от повредите на пътя, без да вика "пътна помощ". И въпреки че към днешна дата тези опитни водачи стават все по-малко, българите все още са наясно с някои полезни умения.

Да вземем за пример изтичане на радиатор - неизправност, която не ви позволява да стигнете до автосервиз без репатрак. Прегряването на двигателя е неминуемо без охладителна течност, така че ще трябва да се направи нещо. Най-често антифризът изтича през малка "язва", която трябва да се запуши с нещо. Въпросът е да се намери подходящата тапичка.


повреди


Познавачите ще кажат, че ще е необходимо да се налее специална добавка, която уплътнява системата и ви позволява да стигнете до сервиза с ниска скорост. Страхотно, само, че къде насред пътя можете да намерите такава субстанция? Практиката на опитните шофьори от едно време предлага интересно решение, което е по-просто и по-достъпно - тютюн. Обикновени цигари, продавани във почти всеки магазин.

Какво да правим с него? Скъсваме две или три цигари, изваждаме вредния пълнеж от тях и го пускаме директно в разширителния съд. След като набъбне, тютюнът надеждно ще запуши малката дупка и ще ви позволи да стигнете до автосервиз или гараж, където е много по-удобно да правите ремонти. А за да премахнете по-късно „аварийния инструмент“ от системата, достатъчно е просто да се направи най-елементарната промивка с вода.


0 от 500