IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо умните шофьори винаги носят със себе си сапун, сол и аспирин

Няколко съвета от водачи, попаднали в неприятна ситуация на пътя

Най-доброто решение за всички "болежки" на колата днес се считат препарати от рода на WD-40 и различни моментни лепила, които винаги ще дойдат на помощ ако нещо започне да скърца или да кажем, че пластмасата се е спукала, маркучът с по-ниско налягане се е спукал или еластичната лента е "тръгнала" - няколко секунди и магическото лепило ще свърши работата си. А WD-40 ще помогне с окисляването на контактните площи, заглушаването на скърцащи механизми и появата на неприятни звуци.


сапун, аспирин


Но какво да направите, ако прозорците се замъгляват когато се отварят, а при движението нагори-надолу издават ужасяващи звуци? Най-простият сапун за пране ще помогне. Просто трябва да се втрие в повърхността на стъклото, след това стъклото да се избърше със суха кърпа и няма да има следа от "болестта".

Ще се изненадате, но сапунът е в състояние да ви "отведе" до вашия дом дори при повреда на резервоара за гориво. Например ще оправи малки пукнатини и няма да ви остави на пътя. Оказва се, че при контакт с бензин сапунът за пране приема формата на гъсто вещество , подобно на разтопена пластмаса. Той перфектно запушва дупките, от които изтича "горивото", което ви позволява временно да разрешите проблема.

А какво ще кажете за сол, която премахма влагата в купето? Да, става дума за най-обикновен пакет трапезна сол, който при отваряне може бързо да абсорбира влагата, изсушавайки въздуха в затворено пространство, което е изключително важно при работа на колата в дъждовни условия и при положение, че вентилацията не е в ред. В допълнение, натриевият хлорид е отличен в унищожаването на мухъл, дори мухъл, който е живял под подовите постелки и във фугите в продължение на години.

Аспиринът пък, оказва се, е предназначен не само да помогне на човек с настинка и болка, но и в случай на внезапно изтощен акумулатор. Запишете рецептата. Няколко таблетки ацетилсалицилова киселина трябва да се изсипят в клетките на акумулатора, където след контакт със сярната киселина се появява заряд, който ще бъде напълно достатъчен за стартиране на двигателя.


0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пусъиняк ( преди 1 година )
    Тъкмо се чудех кво да сложа у колата още да ми тежи че то малко неща ни задължават да возим. Инъче *** може за да си измия ръците преди да почна да си режа салатата за която ще ползвам и солта, ама там ще трябва и олио и оцет да сложа. Е то май и пиене ще треба да кача у багажнико и карата и месото и сиирене. Да го *** размечтах се, ай със здраве.
  • #26
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Георги ( преди 1 година )
    Аз пък си нося чесън в колата , да не хваща уроки!!!!!
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 1 година )
    Аз пък си нося чесън в колата , да не хваща уроки!!!!!
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Адолф ( преди 1 година )
    *** да се четат ц*ъ*р*в*у*л
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Адолф ( преди 1 година )
    Кок ,ти май ни приемаш,ни предаваш,сякаш си кой знае колко умен,но си български...***.Такива BG *** 40 години ги срещаме по света, малко от тях успяха да "залепят гумата"със собственото си. л..но.От руско нищо не научил ***,с колкото и скъп,западен кундур да го обуеш, *** си остава.
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Wolf ( преди 1 година )
    Сапуна за да се изкъпят по пътя в някой гьол, аспирин е , ако не са изтрезнели и ги цепят кратуните. Сол да си посолят хляба.
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Wolf ( преди 1 година )
    Сапуна за да се изкъпят по пътя в някой гьол, аспирин е , ако не са изтребители и ги цепят кратните. Сол са си покорят хляба.
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Това със сапуна е вярно, преди месец на ринга на Брюксел с предната гума минах през един болт ,той ми удари резервоара и се получи теч.Натрих мястото с *** и теча спря.
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Кок ( преди 1 година )
    Това да са съвети при комунизма като карахме Москвичи Жигулита ЗАЗ е там такива хитрини помагат вероятно е преписано от Руски сайт всезнайко за примитивни коли Нека да си ги държат колите и оправят със *** Москвичите.пък и не желая да ми дават съвети Руски приметиви
  • #18
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Гост3 ( преди 1 година )
    А е сега караме нормални коли, не руски.