IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо умните шофьори винаги носят със себе си сапун, сол и аспирин

Няколко съвета от водачи, попаднали в неприятна ситуация на пътя

Най-доброто решение за всички "болежки" на колата днес се считат препарати от рода на WD-40 и различни моментни лепила, които винаги ще дойдат на помощ ако нещо започне да скърца или да кажем, че пластмасата се е спукала, маркучът с по-ниско налягане се е спукал или еластичната лента е "тръгнала" - няколко секунди и магическото лепило ще свърши работата си. А WD-40 ще помогне с окисляването на контактните площи, заглушаването на скърцащи механизми и появата на неприятни звуци.


сапун, аспирин


Но какво да направите, ако прозорците се замъгляват когато се отварят, а при движението нагори-надолу издават ужасяващи звуци? Най-простият сапун за пране ще помогне. Просто трябва да се втрие в повърхността на стъклото, след това стъклото да се избърше със суха кърпа и няма да има следа от "болестта".

Ще се изненадате, но сапунът е в състояние да ви "отведе" до вашия дом дори при повреда на резервоара за гориво. Например ще оправи малки пукнатини и няма да ви остави на пътя. Оказва се, че при контакт с бензин сапунът за пране приема формата на гъсто вещество , подобно на разтопена пластмаса. Той перфектно запушва дупките, от които изтича "горивото", което ви позволява временно да разрешите проблема.

А какво ще кажете за сол, която премахма влагата в купето? Да, става дума за най-обикновен пакет трапезна сол, който при отваряне може бързо да абсорбира влагата, изсушавайки въздуха в затворено пространство, което е изключително важно при работа на колата в дъждовни условия и при положение, че вентилацията не е в ред. В допълнение, натриевият хлорид е отличен в унищожаването на мухъл, дори мухъл, който е живял под подовите постелки и във фугите в продължение на години.

Аспиринът пък, оказва се, е предназначен не само да помогне на човек с настинка и болка, но и в случай на внезапно изтощен акумулатор. Запишете рецептата. Няколко таблетки ацетилсалицилова киселина трябва да се изсипят в клетките на акумулатора, където след контакт със сярната киселина се появява заряд, който ще бъде напълно достатъчен за стартиране на двигателя.


0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Един познат изливаше акумулаторната течност, прецежда измерва киселинността долива химия и вода и според него ставал като нов
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бай мишо, нищо не става видимо с акумулатора. Ако не вярваш пусни един аспирин в една чаша и виж какво ще се случи. Аспиринът е киселина на прах. Като я пуснеш в клетките на акумулатора просто повишава киселинността точно както става, когато го зареждаш. Даже точно така се проверява състоянието на акумулатора - измерва се киселинността на всяка клетка за да се види дали са равномерно заредени. Съвсем отделен е въпроса заедно с повишаване на киселинността, таблетките какви *** ще оставят.
  • #15
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Освен вече споменатите, аз имам в колата допълнително черен пипер на прах и 3-4 кестена. Пълен смех
  • #14
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Михал ( преди 1 година )
    Ако обичате, ще може ли обещаната рвцепта? Колко аспирин се слага? Във всяка клетка на акумулатира ли се слага? Кипи ли? Прелива ли? Има ли риск от експлозия? Трябва ли да не се пуши? Трябва ли да се внимава с киселината или парите? Какви са рисковете за акумулатора? Трябва ли да се изчака? Какви са рисковетв за колата и човекът ако киселината прелее?Уважаеми, вие не сте просто безотговорни, вие сте опасни! В нормална държава биха ви осъдили за такива "съвети".
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това дори не заслужава да се прочете;)
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Kolio ( преди 1 година )
    Абе незнам за друго, но вече в моите коли ще има или парче здрава дъска или метална плочка. Онзи ден бях за риба и установих че задна лява гума е спукана. Терена беше мек и крика съответно потъна. Докато си намеря подходящ камък, който да издържи и не се счупи докато вдигам колата...Абе риболова отече! За това вече си имам една желязна планка 5 мм и това е!
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    Явно не съм от умните
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Живея на тропиците и ползвам сол. Вземам три-четири пластмасови кутийки и сипвам сол в тях. Оставям ги в купето, без значение, къде! Много често на сутринта кутийките са пълни със солена ВОДА! Но при мен вали много, моите се качват с мокри чадъри, дъждобрани и т.н. Това има ефект. Другите неща не съм ги ползвал. Даже, ако забравя солта на масата през вечерта, на сутринта е пак солена вода.
  • #9
    19 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-вероятно прочетено в За Рулем. Руснаците си умират да си правят нещастния животец още по-труден
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Koko ( преди 1 година )
    В коя година живеем.?