IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо умните шофьори винаги носят със себе си сапун, сол и аспирин

Няколко съвета от водачи, попаднали в неприятна ситуация на пътя

Най-доброто решение за всички "болежки" на колата днес се считат препарати от рода на WD-40 и различни моментни лепила, които винаги ще дойдат на помощ ако нещо започне да скърца или да кажем, че пластмасата се е спукала, маркучът с по-ниско налягане се е спукал или еластичната лента е "тръгнала" - няколко секунди и магическото лепило ще свърши работата си. А WD-40 ще помогне с окисляването на контактните площи, заглушаването на скърцащи механизми и появата на неприятни звуци.


сапун, аспирин


Но какво да направите, ако прозорците се замъгляват когато се отварят, а при движението нагори-надолу издават ужасяващи звуци? Най-простият сапун за пране ще помогне. Просто трябва да се втрие в повърхността на стъклото, след това стъклото да се избърше със суха кърпа и няма да има следа от "болестта".

Ще се изненадате, но сапунът е в състояние да ви "отведе" до вашия дом дори при повреда на резервоара за гориво. Например ще оправи малки пукнатини и няма да ви остави на пътя. Оказва се, че при контакт с бензин сапунът за пране приема формата на гъсто вещество , подобно на разтопена пластмаса. Той перфектно запушва дупките, от които изтича "горивото", което ви позволява временно да разрешите проблема.

А какво ще кажете за сол, която премахма влагата в купето? Да, става дума за най-обикновен пакет трапезна сол, който при отваряне може бързо да абсорбира влагата, изсушавайки въздуха в затворено пространство, което е изключително важно при работа на колата в дъждовни условия и при положение, че вентилацията не е в ред. В допълнение, натриевият хлорид е отличен в унищожаването на мухъл, дори мухъл, който е живял под подовите постелки и във фугите в продължение на години.

Аспиринът пък, оказва се, е предназначен не само да помогне на човек с настинка и болка, но и в случай на внезапно изтощен акумулатор. Запишете рецептата. Няколко таблетки ацетилсалицилова киселина трябва да се изсипят в клетките на акумулатора, където след контакт със сярната киселина се появява заряд, който ще бъде напълно достатъчен за стартиране на двигателя.


0 от 500
  • #7
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Киро майсторо ( преди 1 година )
    Статията е за коли преди 1980г
  • #6
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Станчо ( преди 1 година )
    Много ми шофьори брей аз пък си нося в колата винаги презервативи и противозачатъчни
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 1 година )
    Обидете се сами аз нямам думи
  • #4
    28 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Егати идиотските съвети. Солта предизвиква ръжда, модерните акумулатори са запечатани и няма как да сложите аспирин, сапунът само замазва... Глупави съвети от времето на соца.
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Дачко ( преди 1 година )
    Умните хора не купуват дачия
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аха да попитам кой точно ги дава тези умни съвети за "мнооого умни" шофьори - и виждам снимката!:) Браво!:)
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Чудесно! Значи след първото изпотяване на стъклото сапуна ще свлече заедно с прахоляка който е полепнал по него и ще направи *** по уплътнението по което се движи стъклото. Солта посипана под стелките ще предизвика бурно образуване на ръжда, а след първоначалната радост от запалването на автомобила при изсипването на аспирин в него, са забравили да ви кажат да не гасите автомобила докато стигнете до магазина за акумулатори.