IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се насочи към още един популярен сегмент

Марката потвърди бъдещ компактен модел и анонсира появата на товарен миниван

След като пусна свои модели в някои от най-популярните класове на пазара, американският производител Tesla се насочи към един напълно нов за нея – този на минивановете. На сайта на компанията се появи тийзър, който е част от представянето на Tesla Master Plan Part 3 и на него се виждат два покрити електромобила. Единият е компактният модел, за който се говори с последно време, а другият – товарен минаван (LCV).


Tesla


Двете нови електрически превозни средства са поставени до Cybertruck. Това предполага, че дебютът им е сигурно. В същото време не се споменава нищо за новата Tesla Roadster, чиято премиера беше отложена за по-далечно бъдеще в полза на по-приоритетните модели за марката.

И ако за компактния модел се появи доста информация в последно време, то миниванът крие доста въпросителни. Не е известно дали тийзър моделът има нещо общо с „робот-таксито“, обявено от Илон Мъск миналата година. В същото време новият електромобил се описва като специален модел с „доста футуристичен“ вид.


Tesla


Според слухове, търговският миниван ще получи батерия с капацитет 100 кВт/ч, която е със същия размер като тази на големите седани/SUV и камиони. Въпреки това, вместо технологията LFP (литиево-железен фосфат), по-голямата батерия ще използва технология с високо съдържание на никел (никел-манганови катоди с нулево съдържание на кобалт), която е по-подходяща за превозни средства на дълги разстояния.

В Tesla вярват, че LFP-батерия с 300 кВт/ч ще бъде достатъчна за автобуси, а с 500 кВт/ч ще е подходяща за камиони. Батерията с високо съдържание на никел и капацитет 800 кВт/ч е предвидена за тежко-товарни превозни средства, изминаващи големи разстояния.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Значи ти лъжеш. Нали каза че вече си прекарал ток за зареждане на електромобил в гаража? Ако за токът си излъгал, поне гараж имаш ли наистина?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Зарядна станция още нямам в гаража, лъжеш тесльо.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Да чуем първо цената и пробегът с едно зареждане,тогава ще говорим.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ти да видиш? ( преди 1 година )
    Тесла са решили да направят баничарка за турбо, че се търси електрическа баничарка с голям пробег, ама не може да намери. Скоро и той ще стане фен на тесла. Даже си е купил гараж и вече е инсталирал зарядно и само чака да излезе подходящата електрическа баничарка.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    Като изключим скоростта от 400 км в час, почти всичко което обещаха за roadster, вече са характеристики на семейния седан и семейния suv с модификации Plaid, които са най-бързите серийни автомобили в света. Tesla освен от своите се учи и от чуждите грешки. Сигурно много са внимавали когато шефовете на mercedes казаха, че най-вероятно са били пияни когато са подобрили производството на mercedes amg one .
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Айде пускайте Родастара, бе хорааа! Отлагам покупката на EV вече трета година, заради него!