IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се насочи към още един популярен сегмент

Марката потвърди бъдещ компактен модел и анонсира появата на товарен миниван

След като пусна свои модели в някои от най-популярните класове на пазара, американският производител Tesla се насочи към един напълно нов за нея – този на минивановете. На сайта на компанията се появи тийзър, който е част от представянето на Tesla Master Plan Part 3 и на него се виждат два покрити електромобила. Единият е компактният модел, за който се говори с последно време, а другият – товарен минаван (LCV).


Tesla


Двете нови електрически превозни средства са поставени до Cybertruck. Това предполага, че дебютът им е сигурно. В същото време не се споменава нищо за новата Tesla Roadster, чиято премиера беше отложена за по-далечно бъдеще в полза на по-приоритетните модели за марката.

И ако за компактния модел се появи доста информация в последно време, то миниванът крие доста въпросителни. Не е известно дали тийзър моделът има нещо общо с „робот-таксито“, обявено от Илон Мъск миналата година. В същото време новият електромобил се описва като специален модел с „доста футуристичен“ вид.


Tesla


Според слухове, търговският миниван ще получи батерия с капацитет 100 кВт/ч, която е със същия размер като тази на големите седани/SUV и камиони. Въпреки това, вместо технологията LFP (литиево-железен фосфат), по-голямата батерия ще използва технология с високо съдържание на никел (никел-манганови катоди с нулево съдържание на кобалт), която е по-подходяща за превозни средства на дълги разстояния.

В Tesla вярват, че LFP-батерия с 300 кВт/ч ще бъде достатъчна за автобуси, а с 500 кВт/ч ще е подходяща за камиони. Батерията с високо съдържание на никел и капацитет 800 кВт/ч е предвидена за тежко-товарни превозни средства, изминаващи големи разстояния.


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Единственият *** тук си ти. Какво стана с обидите за селския ***? Намери ли wi-fi да изгледаш клиповете от другата тема или се затрудняваш? Разбра ли накрая защо няма да си купя Тесла или ще продължаваш да тролиш? Хайде прибирай се да си тролиш във факти, че тук нещо не вървиш!
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    До 8.Архитект Тесларев,пак ли тролиш и дрън дрънкаш.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Пиша КУРИЕР,излиза глокиер.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Транзит глокиер.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    До 10.Колега грешиш!Форд пуска електрическа товарна баничарка 1+1 Транзит глокиер.Турнео кънект е товаропътническа баничарка 4+1.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До турбоантиелектрик ( преди 1 година )
    Ясно благодарял си ми за няма нищо. Нали ме попита колко киловата партида да си пуснеш и тръгна да я пускаш? Още ли не са ти я пуснали? Явно само си приказваш и питаш без да правиш нищо. За тесла вероятно си познал на половина. Със сигурност цената на баничарката ще е висока, но със сигурност ще има един от най-големите пробези, като цената на километър пробег ще е най-ниска спрямо конглокенцията. Също така ще е и от най-ефективните и зареждането на този километър също ще ти излиза евтино.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Форд Турнео Кънект също ще пускат електрическа баничарка,но няма подробности.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Форд Турнето Кънект също ще пускат електрическа баничарка,но няма подробности.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Заяждаш се,тесльо.Цитирай къде съм твърдял,че съм прекарал ток в гаража?Електромобил на лизинг ме интересува,само ако цената е равна с тази на дизелов или бензинов автомобил.Тесла с малък пробег на дебела цена в брой не ме интересува.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Е цената нали не те интересуваше, защото не затваряш пари на куп а плащаш лизинг?