IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще пусне 27 нови модела през следващите 7 години

Японската компания промени плановете си, за да ускори електрификацията

Японската компания Nissan ускорява електрификацията на своята гама, като до 2030 г. марката ще пусне 27 нови електрифицирани превозни средства, включително 19 изцяло електрически модела, става ясно от официално прессъобщение.

 

Nissan-logo-unsplash-1

 

Като част от дългосрочната стратегия, обявена през 2021 г., Nissan първоначално декларира планове да произведе 23 електрифицирани превозни средства, включително 15 чисто електрически до 2030 г., когато започва следващата финансова година. Сега обаче японците преразгледаха плановете, за да отговорят на нарастващото търсене от клиенти на „интересни и разнообразни електрифицирани превозни средства“.

Общият процент на електрификация на моделите на Nissan и Infiniti ще се увеличи до над 55 процента в световен мащаб до 2030 г. спрямо предишна прогноза от 50 процента. Прогнозите за структурата на продажбите на електрифицирани коли, включително и хибридите, на ключови пазари също са коригирани за фискалната 2026 г.: Европа: 98% (беше 75%), Япония: 58% (беше 55%), Китай: 35% (беше 40%).

 

nissan-ariya-768x432

 

До 2030 г. 40% от автомобилите Nissan, продадени в САЩ, ще бъдат електрически. В отговор на бързо променящия се китайски пазар марката планира да пусне електрически автомобил, специално проектиран за тази държава през 2024 г.

По-рано беше съобщено, че през март 2023 г. китайско-шведската марка Lynk & Co ще представи актуализиран кросоувър 05. Lynk & Co 05 ще получи нов цвят на екстериора и няколко нови цвята на интериора.

 

lynk-co05-2

 

В съответствие с последните тенденции Nissan планира през следващите три години да инвестира 2 трилиона йени в разработването на електрически превозни средства и хибриди, което е почти 15 милиарда долара при текущия курс.

Nissan Motor Co Ltd заяви, че ще увеличи производството на силови агрегати в САЩ, за да навакса изоставането си в сегмент, доминиран от по-новите автомобилни производители като Tesla. Японският производител беше пионер в електрическите превозни средства (EV) със своя Leaf, задвижван изцяло от батерии, но се бори заедно с много стари автомобилни компании, както с нарастващата конкуренция от нови такива.

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Онуфри ( преди 1 година )
    Обаче ми прави впечетление в коментарите, относно това че Нисан казват, че ще изкарат нови 27 модела - на всички им е жал по случая. Това е доста показателно какво се случва с Нисан.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    няма вече Нисан ( преди 1 година )
    Това ще са рена с емблеми на Нисан. Отдавна отминаха славните им времена. Откакто споделят един покрив с такива... така ще е ! Жал ми е за Нисан.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само ми е жал за банките, които ще финансират "плана". А не е само Нисан. Всичките японци започнаха много да обещават, за да оцелеят. Но зад обещанията няма покритие.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пзмнраяо ( преди 1 година )
    Малей, тя работата с новите модели, особено електрически, стана като на ци...нска сватба. Всеки се пъне да обещава, че ще даде по много. Подчертавам - обещава!