IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Skyline се завръща като седан и SUV

Задвижването е поверено на хибридна система с 204 к.с.

Слуховете за евентуалното завръщане на пазара на Nissan Skyline се носят от доста време, но сега японското издание Bestcarweb разкрива любопитни подробности. Оказва се, че автомобилът ще се предлага в два варианта – спортен седан и SUV, като името може да бъде променено в зависимост от държавата.


Nissan Skyline


Японските медии пуснаха изображения, показващи както седана, така и кросоувъра. От тях става ясно, че първата версия на Skyline ще бъде спортна със скосен, издължен покрив и допълнителни елементи върху страничните повърхности. В центъра на предницата е поставена сравнително проста радиаторна решетка. Спортният седан ще получи и големи колела.

Кросоувърът Skyline, показан на едно от изображенията, има по-опростен дизайн. Той ще бъде дълъг 4800 мм и широк 1800 мм, като в Япония ще се продава под възроденото легендарно название, докато в САЩ ще се казва Infiniti Q50.


Nissan Skyline


Задвижването на кросоувъра ще става с хибридната система на Nissan - e-Power, състояща се от 1,5-литров бензинов турбодвигател със 144 к.с. и електромотор. Съвкупната мощност ще бъде 204 к.с.

Все още не е известна датата на премиера на новия Skyline, но се очаква това да стане до края на годината. Любопитното е, че кросоувърът и седанът ще бъдат изградени на различни платформи, което означава, че те ще се различават не само по дизайн, но и технически.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    вече няма нисан ( преди 1 година )
    Надрасканите карикатури са с вид на рено. Тая марка от рено я съсипаха.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Pensara ( преди 1 година )
    Ами каквото са им подали отРено те отдавна нямат идентичност
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бляк ( преди 1 година )
    Преди ги правеха седани и комбита, сега ги правят купета и джипки (за всички коли се отнася и всички производители)
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    нищо ново ( преди 1 година )
    Сега очакваме Мicra-та да се прероди в компактен SUV
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не го бъркайте със GTR. Това са различни коли. Съвсем логично е Skyline да стане кросоувър по новите стандарти и предвид че това най много се търси в момента. Nissan Skyline винаги си е бил луксозен седан с 4 врати или комби. Още първите модели от 1963г. се предлагат във версия комби и седан. Купето и кабриото идват по късно. Даже преди това има един модел който се казва Prince Skyline и прилича Волга ГАЗ 21. Те по това време всички са копирали от американските модели.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От къде взимате пуканки?
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    мале мале ( преди 1 година )
    Отивам за пуканки и аз
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    да се очаква още като баничарка, бус, и ако има интерес дори ще го предложат и като градски автобус.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    ТТТ ( преди 1 година )
    Отивам за пуканки :)
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Ngdsp ( преди 1 година )
    След най-новия т.нар. Форд Мустанг, всички тези гаври с имената на бележити модели не са нищо повече от гротеска, която предизвиква неудобство и дори лека погнуса у всеки, който малко от малко разбира и се интересува от автомобили и тяхната история. Бетер като блудкавите холивудски "римейкове" го направиха.