IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа ново лице на GT-R

Промените по спортния автомобил са по екстериора, двигателят си остава същият

Японската компания Nissan показа в Токио актуализирана версия на спортния автомобил GT-R, като повечето от промени са за освежаване на екстериора. Става въпрос за планиран рестайлинг, който японският модел преживява редовно.

 

Nissan GT-R 2023-20

 

Липсата на глобална модернизация се дължи на факта, че през следващите няколко години за Nissan GT-R предстои смяна на поколенията. Настоящите промени вероятно ще бъдат последните за сегашния GT-R.

Автомобилът е представен в две версии - стандартна и специалната Nismo, които външно се различават значително една от друга. Базовата има два сравнително тънки въздухозаборника отпред. Бронята е допълнена от LED светлини, които образуват оригинален изглед отстрани. Предният капак съчетава компактни изрези за допълнителен въздушен поток.

 

Nissan GT-R 2023

 

В задната част се виждат четири големи изпускателни тръби, спойлер и големи кръгли LED светлини. Съобщава се, че промените, направени в екстериора, подобряват притискащата сила.

GT-R by Nismo е оборудван с по-агресивен бодикит, който е изработен от въглеродни влакна. Версията е с нови спортни седалки и заден диференциал, както и преработена изпускателна тръба, за да отговаря на наскоро въведени разпоредби в Япония.

 

Nissan GT-R 2023-10

 

Под капака на колата са запазени старите двигатели - 3,8-литров V6 с двойно турбо и мощност 570 к.с. и 632 Нм. Във версия Nismo модел развива 600 к.с. и 652 Нм. Задвижването е на всички колела чрез шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Не са обявени нови данни за ускорение и максимална скорост.

Окачването с адаптивни амортисьори е пренастроено, докато Nismo е с по-големи карбоново-керамични спирачки с диаметър 410 мм отпред и 390 мм отзад. Версията с 600 к. с. за първи път има и преден самоблокиращ диференциал, което подобрява управлението.

 

Nissan GT-R 2023-9

 

Nissan не е актуализирал и информационно-развлекателната система, която остава с осем-инчов сензорен екран с навигация, Apple CarPlay (без Android Auto) и звукова система Bose с 11 високоговорителя.

В Япония новият Nissan GT-R вече се продава, а през пролетта ще се появи и в други страни, съобщава официалният сайт на японската марка. На местния пазар ще бъдат налични осем версии. В ниския край на спектъра ще бъдат изданията GT-R Pure, GT-R Black и GT-R Premium. Моделите със средни спецификации включват GT-R Premium издание T-spec, вариант Track, проектирано от Nismo, и Track а базата на Nismo T-Spec. Те са извън оригиналните производни на Nismo, които са ограничени само до две - Nismo и Nismo Special.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500