IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

23-годишен Nissan бе продаден на цената на две нови Lamborghini

Редкият Skyline GT-R Nismo с 0 км пробег вероятно е и най-скъпият в историята

Рядък Nissan Skyline GT-R Nismo Clubman Race Spec бе продаден в Хонг Конг, като цената му е 662 208 долара, съобщи сайтът на фирмата продавач Contempo Concept. За толкова пари могат да се купят две нови Lamborghini Huracan.

 

Nissan Skyline GT-R-1.jpg

 

Японският спортен автомобил е култов модел, а цените му се повишиха значително през последните години. Особено поскъпват лимитираните версии като GT-R Nismo. Общо са произведени само 19 Nissan Skyline GT-R34 във версията от тунинг ателието Nismo. Техният 2.6-литров 6-цилиндров турбо двигател е модифициран, като мощността е увеличена от 280 на 443 к.с. Тази конкретна кола е модернизирана миналата година. И още един факт - километражът показва 0 км, което може и да предизвика съмнения. Всъщност е нов автомобил от 1999 г., идеално запазен и изглежда като току-що излязъл от конвейра.

Това може да е най-скъпият R34 GT-R, продаван някога. Според оценки на експерти този R34 Nissan Skyline GT-R също така може да е най-добрият пример за класическа автомобилна лудост досега. Nismo е отделът за тунинг и моторни спортове на Nissan, който работи, за да запази наследството на GT-R живо. Този R34 има двигател Nismo R3, нула километри и някои наистина необичайни подобрения. И все пак, вероятно няма да е последният по рода си - според съобщенията още два Clubman Race Spec с двигатели R3 се подготвят във фабриката на Nismo в Омори.

 

Nissan Skyline GT-R-2.jpg

 

Двигателят R3 е базиран на R1 RB26DETT, който Nismo създава през 2001 г. Моторът R3 в този GT-R е с нови турбокомпресори, нов разпределителен вал, инжектори R35, ново ECU и нов дълъг блок от двигателя N2. И накрая, нещата се допълват с титаниев ауспух. Резултатът е 443 к.с., скоростната кутия е шестстепенна ръчна на GT-R. Като се добави факта, че тази конкретна кола е вече рядък модел Nismo от 1999 г., скандалната продажна цена става малко по-ясна.

Интересно е, че ако автомобилът остане в Хонконг, новият собственик ще трябва да плати повече от продажната цена на автомобила като данъци. Хонг Конг има специално данъчно облагане за новорегистрирани превозни средства, какъвто е този R34 благодарение на показанията на километража. За автомобилите над $350 000 HKD ($44 743 USD) трябва да се плащат 115% данък върху продажната цена.

 

Nissan Skyline GT-R-3.jpg

 

Така този Nissan GT-R за 662 208 долара може да излезе на новия собственик 844 455 долара само за данъци. Това вдига крайната продажна цена до абсурдните 1 506 663 долара., което го прави един от най-скъпите, ако не и най-скъпият, R34 досега. Но автомобилът може и да не остане в Хонг Конг. Засега обаче това не се знае.

 

Още снимки на Nissan Skyline GT-R Nismo - вижте в галерията

 

0 от 500