IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел продава своя непокътнат Nissan GT-R

Бившият шампион от Формула 1 продължава да се отървава от автомобилната си колекция

Почти нов Nissan GT-R Black Edition е обявен за продажба, но по-специалното на този автомобил е друго - собственост е на четирикратния шампион във Формула 1 Себастиан Фетел.

 

Nissan-GT-R-3_1

 

Спортната кола е обявена за продажба чрез Mechatronik в Плейделсхайм (Германия) с искана цена от 250 000 евро. Това са много пари за GT-R поколение R35, но фактът, че има известен бивш собственик, очевидно е допринесъл за оценката.

Европейските цени за добре поддържан Nissan GT-R Black Edition варират около 100 000 евро, но не и тази. Нови Nissan GT-R не се доставят в Европейския съюз от миналата година.

 

Nissan-GT-R-5_1

 

Германският дилър посочва в описанието, че както визуално, така и технически, колата може да се счита за нова кола. Километражът показва изминати едва 150 км. Машината е от 2012 г., когато Себастиан Фетел е състезател за Red Bull Racing, а премиум марката на Nissan - Infiniti, беше партньор в отбора.

Вероятно спонсорът е дал на германеца флагмански спортен автомобил и, след като завърши кариерата си, шампионът е решил да се раздели с GT-R.
Под капака има 3,8-литров туин-турбо V6 двигател с мощност 537 к.с. Задвижването е на всички колела чрез 6-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. До 100 км/ч ускорява за около 3 секунди.

 

Nissan-GT-R-9_1

 

GT-R Black Edition е сглобен в Япония през юли 2012, изпратен в Швейцария през есента, където Фетел има дом и е регистриран, за да му бъде предаден, а сега е в Германия. Автомобилът е оборудван с ексклузивните 20-инчови джанти Rays, които са налични само за модела Black Edition.

Шампионът е притежавал завиден набор от екзотични коли през годините, включително Ferrari Enzo и Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series. Този GT-R е поредният, който германецът продава. Преди това той се раздели с други 8 автомобила - едно BMW, два Mercedes и пет Ferrari, като в три случая това бяха водещите модели на марката (F50, Enzo и LaFerrari).

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Четирикратен шампион, който ще бъде помнен по-малко от някои еднократни. Нищо против човека Фетел нямам, решил да продава, продава. Ама, двойна цена, заради това, че в талона е неговото име!?...Много коли минаха през него, много продаде. Явно няма достатъчно пари да поддържа такъв автопарк. Пък, може да е решил да минава на електрички, знам ли?....
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Че и нагъл, наглярина - тръгнал пари да иска от подаръка.
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И кво ще направи с 250к, този е толкова богат...но това не значи нищо, не ме кефи като пилот и човек.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Смешен ама я продава на тройна цена, точно защото не я е карал.
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да имаш такава кола и да не се качиш да я покараш е кощунство. Фетел рязко ми стана много смешен
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    // ( преди 1 година )
    Направо е грехота такъв автомобил за 10 години да е изминал само 150 км.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Онзи завалията продава Хондичка... съдба