IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампион във Формула 1 получи новата си „служебна“ кола

Фернандо Алонсо сяда зад волана на суперклосоувъра Aston Martin DBX707

Двукратният световен шампион във Формула 1 – Фернандо Алонсо, напусна Alpinе след края на сезона и премина в тима на Aston Martin. И на новото работно място ще има нов „служебен“ автомобил – суперкросоувъра Aston Martin DBX707, който вече му беше предоставен от ръководството на британснкия отбор.


Aston Martin DBX707


Въпреки, че все още не се състезава официално за новия си отбор, испанският пилот имаше възможността да тества болида на Aston Martin от миналата година AMR 22, с който навъртя 97 обиколки в Абу Даби. Сега той ще има възможност да изпробва и един от най-мощните „пътнически“ модели на британската марка.

Самият Алонсо се похвали с новата си придобивка в социалните мрежи, като публикува снимки на колана, която е паркирана през неговия музей - Museo y Circuito Fernando Alonso, разположен в Астурия (Испания). Той написа, че неговите „очаквания са били надминати“ и че DBX707 всъщност е неговата „кола мечта“.


Aston Martin DBX707


Aston Martin представи DBX – първия си SUV, през 2020 г., а версията DBX707 излезе две години по-късно. Под капака на този супер SUV е поставен 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо, който е разработка и производство на AMG. Мощността на мотора е 707 к.с. , както личи и от името, а максималният въртящ момент е 900 Нм. Скоростната кутия е 9-степенен автомат.

DBX707 се нуждае от 3,3 секунди, за да ускори от 0 до 100 км/ч, като максималната скорост е 311 км/ч. Стартовата цена на кросоувъра е 220 000 евро, като това няма да бъде най-скъпият автомобил в колекцията на испанеца. Той притежава още няколко Ferrari-та от времето, когато караше за италианския тим. Сред тях са 599 GTB Alonso F1 Edition (което излезе в ограничена серия от 40 бройки), а също така California и 458 Italia. Фернандо разполага още с Nissan GT- R и Maserati GranCabrio.


0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "снимки на колаНа, която е паркирана преЗ неговия музей"Ех този правопис. То или ще е некадърен превод от google translate или ако статията е написана на български ще има правописни грешки. Празно няма!