IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-скъпият Nissan Nismo GT-R в света

Версията 400R е от 1996 година и от нея са произведени само 40 бройки (ВИДЕО)

Най-скъпото копие в света на емблематичния японски спортен автомобил Nissan Nismo GT-R се продава на търг. Това е версия на модела от 1996 г., като според някои експерти, това е и най-добрият автомобил, произвеждан някога в Япония.


Nissan GT-R


Повечето хора, които видят този Nissan GT-R от 1996 г., могат да кажат, че това е типична версия от поколение R33, но за заклетите фенове на Nissan това е най-добрият суперкола от 90-те. А аукционната къща Top Rank Imports твърди, че това е и най-скъпият GT-R в света и единственият в Северна Америка.

През 1996 г. Nissan обединява усилия със собствената си компания за тунинг Nismo, за да създаде GT-R Nismo 400R. Експертите от Nismo надгради двигателя RB26DETT до 400 к.с., което е невероятно постижение за преди близо 30 години. За да се справи с мощността, Nismo преправя спирачките и окачването. Резултатът е подобрена версия на R33 GT-R, която се сравнява дори с Ferrari F40 по отношение на производителността.

Цената на автомобила също може да бъде сравнена с F40. Директорът по продажбите в Top Rank Imports - Брад Януч, е доста загадъчен, когато става дума за конкретни суми. Той посочва, че по време на скорошен търг за Nissan GT-R Nismo 400R са били платени 750 000 долара. И едва след това е започнало частно наддаване между колекционери.



Във видеото Януч казва още, че в Япония е видял мъж да кара 400R по пътя. Собственикът е смятал, че колата му струва около 300 000 долара и остава безкрайно изненадан, когато разбира се, че тя е оценена на поне 1,2 млн долара.

Според експерта, това, което затруднява максимално оценката на 400R, е неговата рядкост. На света има само 40 бройки от модела и те се появяват рядко в продажба. Конкретно тази във видеото е една от четирите в сив цвят, като нейният пробег е само 30 000 км.

Top Rank Imports са закупили тази кола от колекционер в Канада и доколкото е известно, това е единственият Nissan GT-R Nismo 400R в Северна Америка. Съответно, това го прави още по-ценен, като се предполага, че по време на търга наддаването за него може да достигне 2 млн долара.


0 от 500