IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R изтегли камион Volvo FH в снега

В сучая японска суперкола е получила сериозно подобрение на мощността (ВИДЕО)

Шофирането на камион в снежните планини на Европа не е лесна задача. Трудно е обаче да си представим, че тежката машина може да бъде изтеглена от автомобил, но явно понякога се стига и до подобни ситуации. Такъв е случаят с шофьор на Volvo FH от Босна, който беше спасен от тунингован Nissan GT-R.


Nissan GT-R


Видеото е качено в YouTube, като собственикът на японската суперкола твърди, че водачът на камиона се е опитвал да се изкачи по планински път и той просто му е помогнал. Клипът показва как GT-R дърпа тежката товарна машина, като на моменти трудно намира сцепление на заснежения път.

Някои вероятно ще кажат, че това е рекламен трик, тъй като японският автомобил определено не е предназначен за подобни изпълнения, но други ще повярват, че камионът се е възползвал от допълнителните конски сили отпред. В случая Nissan GT-R е доработен от тунинг-фирмата Madisma Performance, което означава, че има по-високи стойности на мощността и въртящия момент в сравнение със стандартния модел.



Подобренията на по колата включват увеличение на мощността на 3,8-литровия туин-турбо V6 двигател от 600 к.с. и 652 Нм до 1000 к.с. А това е поредното доказателство за огромните възможности за тунинговане на представения още през 2007 г. модел R35 GT-R, който скоро ще бъде спрян, за да отстъпи място на своя наследник.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    myzrael ( преди 2 години )
    Голям праз и субарута и аудита са теглили камиони и какво че този нисан видиш ли бил тунингован? Че то и А4-ка може да дръпне камиона с 230 коня-доста по-добре впрочем го дърпа от този нисан с 600 коня :)
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 на сняг може и 5 к.с. да са достатъчни да завъртят две или дори 4 колела,но колкото е по-голяма мощността и въртящия момент толкова повече теглителна сила имаш,а в случая Нисан-а е с 4х4.Това не ми замъглява здравата мисъл,че все пак кола да тегли камион и то с пицип на сняг е малко лишено от здрав разум,но все пак колата е доста добра.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3 как ще са изостанли от конглокенцията,като на разумна цена ти продават кола,която с не много средства може да се преработи в такъв звяр,който засенчва конурентите отвсякъде,защото за да постигнат същите показатели ще им се наложи да платят още един път стойността на автомобила най-малко.Мислете преди да пишете бре.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Суби ( преди 2 години )
    По принцип ги дърпат Субарута ;)
  • #2
    0 rate up comment 8 rate down comment
    ili ( преди 2 години )
    Тия изостанаха от конглокенцията с този модел и сега само се чудят как да привлекат погледите.
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Просто Киро ( преди 2 години )
    Нисан ГТР е уникален автомобил. Изключителен потенциал за тунинг, висока надеждност. Като цяло едва ли има автомобил, който толкова години след премиерата си с леки доработки остава конглокентен на съвременните спортни автомобили.