IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лекар поиска да използва своя Nissan GT-R като линейка

Властите в Австралия му отказаха, тъй като можело да кара прекалено бързо

Nissan GT-R е една от най-интересните суперколи и има множество фенове по цял свят, както и хиляди щастливи собственици. Сред късметлиите да притежава японското бижу е и д-р Майкъл Ливингстън, който е ръководител на две клиники в Австралия, намиращи се в градовете Хоуптаун и Ревънсторп - отдалечени населени места, намираащи се на 30 минути едно от друго.


Nissan GT-R
д-р Ливингстън със своя GT-R - снимка ABC


Често, лекарят трябва да се придвижва бързо от едното градче към другото, за да се грижи а пациентите си, като за целта е заложил на своя Nissan GT-R. Японската машина, за разлика от други суперспортисти, разполага с багажник, което помага на доктора винаги да може да носи със себе си необходимото му медицинско оборудване, при изпълнение на задачите си.

По-рано тази година, д-р Ливингстън имал спешен случай с едногодишно дете, с бронхиални проблеми. Детето имало доста затруднено дишане и имало нужда от спешна грижа, за да оцелее. Медикът, намиращ се на доста голямо разстояние, обикновено взимащо се за половин час, дал пълна газ със своя GT-R и пристигнал бързо, успявайки да спаси бебето. Според майката на детето, ако лекярят не беше успял да стигне толкова бързо, е имала реален шанс да загуби рожбата си.

Случката накарала Майкъл Ливингстън до поиска от властите неговият Nissan GT-R да получи статут на автомобил за спешна помощ. Това е лиценз, позволяващ на машините да бъдат оборудвани със сигнални лампи и сирени, за да отговарят на спешни случаи. Но Министерството на транспорта на Австралия отказало да изпълни молбата, с довода, че "мъжете шофьори са по-склонни да карат с висока скорост и да бъдат въвлечени в рискови ситуации".

Властите посъветвали също лекаря да избягва да кара суперколата си в района, в който го прави, тъй като имало рискове да удари (и да бъде ударен от) животни. Отговорът, естествено, разгневил доктора, който заявява: "Защо и аз да нямам същата протекция, като всяка друга служба за спешни действия?". И се надява някой ден автомобилът му да получи статус на линейка, тъй като винаги ще му се налага да кара бързо между двете селища, които обслужва и ще излага на опасност както себе си, така и останалите участници в движението.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Офффф и тука ли политика бе хора?
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ами да гтр - линейка за лекарбентли - баничарка за зърнопроизводителцял кортеж от джипове за армия от чиновници на бюджетна издръжкаа за данъкоплатците символа на успеха е неудачия на лизинг паркирана пред панелката взета на кредит плодължаваме промяната