IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш шеф на Ferrari стана шофьор на линейка

Маурицио Аривабене се включи на първа линия в борбата с коронавируса

Бившият шеф на отбора на Ferrari във Формула 1 - Маурицио Аривабене, се включи в борбата с коронавируса в Италия, като стана шофьор на линейка. Той се присъедини към една от службите за парамедици в Милано, която обслужва именно заразените с Ковид-19, съобщават местните медии.


Маурицио Аривабене


Самият Аривабене не е казал на никого, но негов близък приятел – журналистът Лео Турини, разкрива историята. „Той е човек с огромно сърце, който предпочита да седи встрани и да не привлича внимание. И сега той вече е фелдшер-доброволец, който оказва помощ на сънародниците си“, коментира вестник  Il Resto del Carlino.

Аривабене нашумя през 2014 г., когато застана начело на заводския тим на Ferrari във Формула 1. До преди това той заемаше ръководен пост в концерна „Филип Морис“. Освен това, 63-годишният италианец е независим член на Борда на директорите на футболен клуб „Ювентус“.

Снимка: Ferrariworld

0 от 500