IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда Nissan в бъдещето?

Изцяло електрическият Max-Out е роудстър с футуристичен дизайн (ВИДЕО)

Компанията Nissan показа Max-Out, който се очаква да начертае предстоящите модели на японската марка. Това е необичаен открит електрически автомобил, предназначен да демонстрира отдадеността на марката към бъдещето.

 

Nissan Max-Out-14

 

Според специалисти концепцията Max-Out не е предназначена за производство в сегашното си състояние. Може би, ако достатъчно хора харесат дизайна, може да се видят елементи от тази концепция в бъдещи модели, вероятно дори изцяло електрически спортен автомобил.

Футуристичният роудстър бе представен за първи път през есента на 2021 г. заедно с три други EV концепции - електрическия кросоувър Chill-Out, SUV Hang-Out и Surf-Out ute, но само като компютърно изображение. Сега Nissan отива по-далеч с физически модел, но без подробности за характеристиките, освен дизайнерските елементи. В момента Max-Out е изложен на обществеността в галерията на Nissan Global Headquarters в Йокохама до 4 март.

 

Nissan Max-Out

 

Съобщава се само, че това е кола, проектирана да осигури „усещане за свобода и откритост, като същевременно предлага подобрено, динамично изживяване при шофиране“, както и за „демонстриране на иновации“.

Прототипът се отличава с динамичен силует с напълно затворена решетка, предно стъкло с нисък ъгъл и оригинална шарка на джантите. На етапа на премиерата беше съобщено и за широките възможности за трансформиране на кабината, въпреки факта, че има само две места.

 

Nissan Max-Out-8

 

Max-Out изглежда определено футуристично, но също така носи много ретро дизайн, включително светлините, вдъхновени от 80-те години. Колелата и задните светлини придават ефект на безкрайност.

Вътре колата има голям екран, който се простира през арматурното табло, заедно с волан в стил като на Tesla. Няма доказателства за подвижен покрив, като се има предвид, че това е само концепция и не се знае дали се движи.



С цел електрическите превозни средства да съставляват 50 процента от общия производствен обем до 2030 г., Nissan ще пусне 23 електрифицирани модела – 15 от които ще бъдат напълно електрически и преди крайния срок, като това включва предложения от луксозната под-марка Infiniti.

През 2026 г. се очаква до 75% от европейските продажби на Nissan да са модели с батерийно захранване - хибриди и електрически. До края на десетилетието компанията може напълно да се откаже от двигателя с вътрешно горене.


Още снимки на бъдещето на Nissan - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ДаДа ( преди 1 година )
    Хаха, яко. Все едно отварям картинка от дъвка Турбо.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Коментатор ( преди 1 година )
    Ужас! Дано на живо изглежда по-добре. И с тези "безкрайни" светлини - това трябва да не му дават хомологация, а за светещия волан и "ореола" около дисплея нямам думи. Кола ли ще караш или на дискотека ще ходиш.