IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерт нарече електронната ръчна спирачка „идиотско изобретение“

Според популярен автомобилен механик класическото устройство е много по-добро и надеждно (ВИДЕО)

Повечето съвременни автомобили са оборудвани с електронна ръчна спирачка. Шофьорът трябва само да натисне или издърпа бутона, за да активира своето електрическо задвижване. Актуаторите създават необходимия въртящ момент, за да могат задните спирачки да вършат работата си.


електронна спирачка


Така вече не е необходимо да дърпате ръчната спирачка с всички сили, а колата няма потегли. Всичко е просто и елегантно, тъй като изобретяването на това електронно устройство освободи място в купето и позволи на дизайнерите да проектират по-хармонични интериори, без лостът на ръчната спирачка да се издига над централния тунел и да пречи.

Не всички автомобилни експерти обаче са съгласни, че електронната ръчна спирачка по-безопасна и удобна. Популярният американски автомеханик Скоти Килмър, който поддържа блог в YouTube, например, счита точно обратното. Той отговори на собственик на Subaru, който по-рано му писа и му разказа в каква история се е забъркал поради повреда на електронната ръчна спирачка.

„Един ден електрониката на колата се повреди и колата блокира. В този момент автомобилът беше под наклон, но тъй като липсваше захранване, нямаше как да активирам ръчната спирачка и трябваше да седя в колата и да натискам спирачни педал. За щастие, случаен минувач ми помогна, като сложи камъни пред колелата и не позволи на колата да потегли“, разказва собственикът.



Тази история определено разгневи Скоти Килмър. Той посочи, че ръчната спирачка е необходима като авариен резерв, но в описаната по-горе ситуация се оказа абсолютно безполезна.

„Класическата механична ръчна спирачка е по-надеждна и по-евтина. А електрическата е идиотско и опасно изобретение“, категоричен е популярният автомобилен механик.

0 от 500
  • #26
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази аварийна спирачка трябва да работи дори при случай на недоимък на спирачна течност или ток в колата.
  • #25
    13 rate up comment 26 rate down comment
    Дам ( преди 1 година )
    До 23Заради такива промити мозъци като теб, сервантилни на чужди сили сме на това дереже. Нискочели жертви на Путиновата пропаганда и родоотстъпници. За такива като теб свободата е немислимо понятие. Бих се изненадал, но и по времето на хитлеристка германия в окупираните държави е имало подкрепящи нацистите, така че явно е нещо нормално. Жалко за България, че ви има!
  • #24
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Хм ( преди 1 година )
    Лошото на всички тия "екстри" е че вървят в комплект. Не можеш да си конфигурираш колата както искаш и те товарят с излишни неща за хиляди.
  • #23
    32 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 17, не драги ми жълтопветник, Байдън и синчето му играеха корупционно с хунтата в Украйна. Предшествениците на Байдън направиха Майдана, а от тогава всички малцинства загубиха правата си. Какво ще кажеш за това укропитеко? Какво ще кажеш за хилядите жертви от 8 г. война срещу собствения си народ? Неее важно е каквото кажат Прокопиевите парцали!
  • #22
    7 rate up comment 18 rate down comment
    До 16 ( преди 1 година )
    Ами не могат тия, които ги мързи да инвестират в апаратура и знания,аз лично намирам електрическа ръчна плюс асистент за потегляне за удобство във градско,проблемът е като се счупи,но то е защото *** му е удобно даже без ръчна спирачка
  • #21
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Мучо ( преди 1 година )
    Прав е човекът за приоритет на ръчна спирачка. На мен ми се случи с рент кола преди няколко години, нов мерцедес, в чужбина, точно на будка за плащане на аутобан в чужда държава. По някаква причина този бутон блокира и стана цял панаир. Служителят от будката, наблизо и полицай, се включиха и така и не успяха да помогнат. Наложи се да звъним на рент офиса, от там връзка със сервиза на мерцедес, и чак тогава, след доста обяснения, служителят от бариерата успя някак си да се справи. Това бе урок.
  • #20
    12 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какъв експерт е тоя, като е просто автомеханик. Двете не са едно и също. Значи според "експерта" автомеханик по-добре с ръчна с ръчка, понеже му се е случило нещо. С ръчната обаче могат много повече неща и по-често да му се случат. Та да попитам на колко ползватели им се е е случило подобно нещо с електронната ръчна. Колко пъти сте имали проблем с нея? Аз за 10 откакто карам кола с електронна нито веднъж не съм имал проблем. С ръчната обаче мн.често.@амръзва зимата, къса се жилото или се отпуска
  • #19
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Дедо Чочко ( преди 1 година )
    Особеното за уж ръчната спирачка-какво ще се случи като се намокри през зимата и замръзне,и ток да ти дават или вземат-все тая.Така че стандартната е най-добра.И не е претенциозна а лека за поддръжка.Айде с меките китки да не се засягат.
  • #18
    10 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Този механик Килтър да не е някой от Сибир с опит по уазките?В Америка почти всички коли са автоматици и кутията при изключване блокира задвижващите колела, а ако е с ръчни скорости - включваш на скорост.
  • #17
    12 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Do 15 ти май си класически айдиот! Байдън бил виновен, че Путин изби стотици хиляди невинни! Да не би байдън да прати касапите- пандисчии да стрелят подлеца в училища и болници?