IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният DBS е най-мощният Aston Martin в историята

Версията Ultimate получи V12 със 770 к.с. и ограничен тираж

Британският производител Aston Martin представи суперколата DBS Ultimate, който получава V12 двигател с мощност 770 к.с., съчетан с 8-степенен автоматик, по-твърда каросерия и прекалибрирана мехатроника. Автомобилът получава нови аеродинамични елементи, персонализирани джанти Victor и персонализиран интериор в два цвята и специален декор.


Aston Martin DBS 770 Ultimate


Целият тираж на DBS 770 Ultimate – 500 бройки, вече е разпродаден. Суперколата може да се нарече най-мощният сериен автомобил на Aston Martin. Мощността на неговия V12 5.2 biturbo двигател е увеличена до 770 к.с. и 900 Нм (при обикновения DBS тя е 725 к.с. при същия въртящ момент). Толкова има и DBS GT Zagato. Разликата е в тиража на двете коли - 19 бройки за Zagato и 499 за Ultimate, от които 300 ще бъдат за купета и 199 за роудстъри Volante.

Инженерите от Хейдън, където е централата на Aston Martin, са променили кривите на мощността и въртящия момент, а също така са модифицирали запалването, всмукателната система и са увеличили налягането на форсиране със 7 процента. В същото време 8-степенният автомат ZF, адаптивните амортисьори и целият софтуер за управление са калибрирани отново.


Aston Martin DBS 770 Ultimate


Каросерията на автомобила е подсилена с по-мощен напречен елемент и удебелено дъно. Така твърдостта на предницата е увеличена с една четвърт, а твърдостта на цялото тяло с 3 процента. Новата, твърдо фиксирана кормилна колона, на свой ред, спомага за изостряне на реакциите. Суперколата има механичен диференциал с ограничено приплъзване на задния мост и въглеродно-керамични спирачки, които са взети от конвенционалния DBS.

В същото време обаче, аеродинамиката е трябвало да бъде преработена, за да се подобрят въздушният поток и охлаждането. Затова и DBS 770 Ultimate е получил различни въздухозаборници в предната броня, сплитер и заден дифузьор, а на капака се е появил слот във формата на подкова.


Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


Суперавтомобилът изглежда впечатляващо заради елементите от въглеродни влакна и 21-цоловите джанти. Дисковете са същите като на хиперколата Valkyrie и на купето Victor infernal. Интериорът е украсен със седалки Sports Plus, тапицирани с кожа и алкантара и лостове от въглеродни влакна. Новото е контрастираща двуцветна облицовка и персонализирана централна каишка за подлакътника с логото DBS 770 Ultimate, гравирано върху катарамата.

Списъкът с опции за суперавтомобили е обширен и достъпен чрез програмата за персонализиране на Q на Aston Martin. Допълнителните опции включват джанти в цвета на каросерията, тонирани тапицерии от въглеродни влакна, тъкани кожени вложки на седалките, инкрустирани тапицерии и волан от въглеродни влакна.


0 от 500