IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет мита за гумите, в които повечето собственици на автомобили вярват

Има ли значение широчината и колко време може да се кара със спукано колело са сред тях

Какво може да бъде по-познато и разбираемо от автомобилната гума? Кръгла гумена измишльотина със стоманена корда вътре. Въпреки това, не всичко е толкова ясно, колкото смятат повечето шофьори. Те си мислят, че когато гумите им са напомпани, колкото е нужно (според указанията на производителя) и са в добро състояние, всичко е наред.

Съществуват обаче и други параметри, за които трябва да се следи внимателно. В същото време през годините са се родили много митове, част от които нямат нищо общо с истината. Вижте кои са те.

Пет мита за гумите, в които повечето собственици на автомобили вярват (ГАЛЕРИЯ):



 

0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Първата ми кола зимните гуми бяха по-тесни - 165 летни и 155 зимни, но това бе описано в книжката към колата и се съобразявах с него. Не съм имал проблеми, въпреки истинските зими, в които тогава шофирах. За сегашната ми пише, че зимните и летните са с еднаква ширина, та се съобразявам с това и не съм имал проблеми.
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Първите 3 твърдения са направо безумни :D
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    До долния. Ти как мислиш? С тесни или широки гуми ще спра по-бързо на сняг? Или на каквато и друга повърхност да е? Явно не са ти ясни някои основни физични закони, свързани с фрикцията!
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    Къде намеси формула 1. Там карат с гладки гуми. Защо не пробваш да караш с такива гуми поне на мокро, а да не говорим в сняг? А като стана въпрос за сняг и хлъзгави терени, какво мислиш за ширината на гумите . Предимство или недостатък са тесните гуми? С кои гуми по-лесно ще спреш на сняг? Тесни или широки с една и съща шарка?
  • #5
    38 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    В статията пак са превеждали с google неща, за които нямат никакъв практически опит. Не правят разлика между спукана и спаднала гума. Ако гумата ти е спукана и спада бавно, дори на половин атмосфера може да се движи, но както са написали с ниска скорост, защото иначе борда се напуква. Обаче ако гумата ти е прекалено спаднала, джантата ще я нареже притискайки гумата към асфалта. Предполагам точно това се е случило с твоята гума, която е била спаднала напълно. Тогава и метър може да я повреди.
  • #4
    29 rate up comment 0 rate down comment
    дада ( преди 1 година )
    ще издържи само ако е,,рън флат,,
  • #3
    44 rate up comment 0 rate down comment
    иван ( преди 1 година )
    Последния път ми се спука предна гума в средата на тунела на люлин, докато излезна от тунела с 10 км,ч това са има няма 100 метра , гумата се беше разкъсала.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това за спукването не го знаех, много полезно. А ако е натоварена колата с 5 човека и багаж, ще издържи ли 50 км със спукана гума?
  • #1
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Направо сваляйте джантите и слагайте капли от от велосипеди! По добре ще тръгва, ще спира и ще завива колата ви....И ще гори 2 на 100....От Формула1 как не са се сетили!?