IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втора Tesla Model Y ускори и уби двама души

Инцидентът с електромобила отново се случи в Китай

Властите в Китай разследват катастрофа, при която Tesla Model Y блъсна два автомобила и уби двама души. Инцидентът се случва само две седмици, след като друг Model Y излезе извън контрол, преди да се разбие, убивайки двама човека и ранявайки още трима, съобщава CarNewsChina.


Tesla катастрофа


Вторият случай е от понеделник, 28 ноември в град Тайджоу, провинция Джъдзян. Видеозапис, заснет близо до местопроизшествието и публикуван в китайската социална мрежа Weibo, показва как черната Tesla превишава скорост през кръстовище непосредствено преди катастрофата.

Други видеоклипове, заснети по време на катастрофата и веднага след това, дават малко повече информация. Първият е заснет от DVR (видеорегистратор), монтиран в кола, движеща се близо до местопроизшествието. На снимката може да се видят последствията от катастрофата. Изглежда, че кросоувърът на Tesla се е блъснал в задната част на една кола, избутвайки я в кръстовището, където се е блъснал във втори автомобил, която е минавал по това време.


Tesla катастрофа


Колата, в която електромобилът се блъска първоначално, се е ударила в бордюра от другата страна и почти се е преобърнала. Все още обаче не е известно какво точно се е случило преди инцидента. Версиите са, че шофьорът е превишил скоростта и е загубил контрол или е заспал на волана. Не се изключва и отказ на спирачките – проблем, който на няколко пъти се появи при коли на Tesla в Китай.

CarNewsChina съобщава още, че Tesla е съдила и спечелила много дела срещу тези, които са съобщавали за проблеми със спирачките през последните месеци. Освен това се посочва, че местните власти не са успели да намерят никакви доказателства за повреда на спирачките на електромобила.


0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия китайци май редовно бъркат газ и спирачка. Може ли така бе?
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Всъщност за тази си мощност, електромобилите като цяло, а не само Тесла са доста послушни и отзивчиви и ако не правиш абсолютно глупости, не са чак толкова опасни, като например някои спортни автомобили от близкото минало с два пъти по-малко коне и задно предаване, но без системи за сигурност.
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Единственият грях на Тесла е, че направи адски мощните коли достъпни за всякакви хорица, които нямат нито опит, нито съзнание, нито топки да управляват такъв автомобил.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И все в Китай. Не е нужно да си следовател, за да се сетиш, че най-вероятно китайците бърникат някъде и после се чудят кой им е *** в гащите.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    R ( преди 1 година )
    Как пък все в китай става това!?!Не съм фен на Тесла, но това намирисва
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредната Тресла убиец
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла им бърка да не казвам къде на китайските автопроизводители. Такъв черен пиар ще зачестява. Не изключвам и предумишлени действия по автомобила. "Спирачките не работят" да се съчетае по едно и също време с "спонтанно ускорение" е по-малко вероятно дори от уцелване на шестица от тотото или да те удари светкавица докато падаш от 100 етажна сграда и през това време някой да стреля през прозореца и да те простреля без да иска.