IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втора Tesla Model Y ускори и уби двама души

Инцидентът с електромобила отново се случи в Китай

Властите в Китай разследват катастрофа, при която Tesla Model Y блъсна два автомобила и уби двама души. Инцидентът се случва само две седмици, след като друг Model Y излезе извън контрол, преди да се разбие, убивайки двама човека и ранявайки още трима, съобщава CarNewsChina.


Tesla катастрофа


Вторият случай е от понеделник, 28 ноември в град Тайджоу, провинция Джъдзян. Видеозапис, заснет близо до местопроизшествието и публикуван в китайската социална мрежа Weibo, показва как черната Tesla превишава скорост през кръстовище непосредствено преди катастрофата.

Други видеоклипове, заснети по време на катастрофата и веднага след това, дават малко повече информация. Първият е заснет от DVR (видеорегистратор), монтиран в кола, движеща се близо до местопроизшествието. На снимката може да се видят последствията от катастрофата. Изглежда, че кросоувърът на Tesla се е блъснал в задната част на една кола, избутвайки я в кръстовището, където се е блъснал във втори автомобил, която е минавал по това време.


Tesla катастрофа


Колата, в която електромобилът се блъска първоначално, се е ударила в бордюра от другата страна и почти се е преобърнала. Все още обаче не е известно какво точно се е случило преди инцидента. Версиите са, че шофьорът е превишил скоростта и е загубил контрол или е заспал на волана. Не се изключва и отказ на спирачките – проблем, който на няколко пъти се появи при коли на Tesla в Китай.

CarNewsChina съобщава още, че Tesla е съдила и спечелила много дела срещу тези, които са съобщавали за проблеми със спирачките през последните месеци. Освен това се посочва, че местните власти не са успели да намерят никакви доказателства за повреда на спирачките на електромобила.


0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Класика - Тесла на Автопилот убива хора. Everyday news.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Флако ( преди 1 година )
    Мъск беше направил коментар че неговите коли шофират по добре от всеки човек
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Цветан ( преди 1 година )
    Точно,за това няма да си купя такава тесла.
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Предположение ( преди 1 година )
    Според мен AI е удобното оправдание. Точно в Китай май беше супер лесно да убиеш човек на пътя. И има супер много случаи на прегазени и после доубити, че да няма наказание.
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Утре ли ще фалират, а? Гиди разбирачите смотани.
  • #12
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Истинската гьонсуратщина на Мъск е че се хвали каква печалба прави на продаден електромобил, като е пределно ясно че е пестил от тестване по време на разработването. Печалбата му е на гърба на невинни човешки жертви.
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И по зле ще става. Не може да залееш пазара с масово недотествани самоделки и да няма последствия от това. Колкото до справянето на китайците с Тесла - просто трябва да спрат доставките на батерии и Теслите са пътници.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те са, но все пак тия хора явно дори не си правят труда да отидат на един празен път и да настъпят до дупка, за да видят как се държи колата и какво е чувството. Знаеш ли каква е изненадата за един неопитен шошьор, ако колата изведнъж го залепи така за седалката? Та повечето жени като усетят за първи път *** на спирачката да вибрира от ABS-а го пускат и затварят очи - виждал съм го наживо и съм го чувал от много жени, които са си го признавали.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До: До долния ми - всъчщност никога не си карал електромобил, камо ли толкова много и различни, че да имаш мнение колко са "послушни"! Иначе ако се окаже, че проблема не е в Тесла, ще се окаже, че основни ги купуват малоУомни ЕдиотЕ които трудно различват спирачка от газ ....
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Качи се някой на път на електрическа кола и виж какво ускорение имат. Даже не говоря за тесла.