IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как оценяват европейците легендарния УАЗ-452?

Идеален е за офроуд, но ръждата винаги печели (ВИДЕО)

В германския YouTube-канал CarRanger беше пуснат кратък видеоклип, посветен на руския микробус УАЗ-452, известен още и като „Буханка“. Оценяваната версия на всъдехода се различава малко от оригинала, тъй като е оборудвана със специална тента, хладилник и жабки.


УАЗ-452


Най-вероятно, именно заради това авторът на видеото остава много доволен от пътуването с руската кола. Повечето европейски потребители също оцениха високо легендарния модел, като според мнозина, той е чудесна алтернатива на модерните всъдеходи, наблъскани със сензорни екрани и много електроника.

„Чичо ми работеше като лесовъд и тази кола му служи без проблеми повече от 25 години“, категоричен е Станислав Ковалевски. Според Марс Баур, автомобилът е чудесен за пътувания през гората, като представлява добра алтернатива на по-скъпия Unimog.



Повечето птребители, гледали видеото, посочват и основния проблем на автомобила, а именно – ръждата. „През зимата в кабината е топло и приятно, но през лятото пътуването е истински ад“, пише потребител с инициали A.B. На свой ред Маркус Клевер-Алтингер добавя: „Без електроника и с традиционен ДВГ. Да, това е просто перфектната кола. Примитивна и надеждна."

Друг потребител добавя, че това е „Танк на апокалипсиса, който няма нищо излишно и е лесен за ремонтиране“. „Това е супер практична кола. Предпочитам да го купя, отколкото Volkswagen T6", пише Лейф Ерик-Хансен.

0 от 500
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Ленко ( преди 1 година )
    Как я оценяват се вижда само по продажбите. Какво има да се дудне хубава ли е или не. Оценката се вижда по пътищата, това не са бентлита и ролсройси - ако не ги карат - начи не ги кефят. Уморил съм се да слушам от разни хора колко хубави са УАЗ-ките, колко хубави са нивите и от тия всичките нито един не кара ни уазка, ни нива. Един на ML, друг на Патрул, трети Самурайче яхнал, а най-отворените - с джи калси. Я всеки, дет смята, че е много хубава да напише какво кара сега и дали ще си я купи.
  • #11
    15 rate up comment 0 rate down comment
    до 112 ( преди 1 година )
    Каква сериозна катастрофа , това да ти е Порше ?! УАЗката не може да вдигне повече от 60 км/час , а пък ако е включено и двойното ,върви като спънат кон ! Както пише по-долу - това НЕ е кола за асфалт . Това си е просто всъдеход , макар и доста груб ...
  • #10
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Един познат казваше че това е автомобил направен да стигне до Берлин въпреки противниковия огън.
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    Ако стане сериозна катастрофа и си вътре, шанс почти нямаш за оцеляване.
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Да много *** и примитивен без претенции като създателите му....но няма блокировки на колелата харчи много дрънка ,лесно се обръща защото е висок и тясен,двигател от 50г на миналия век ,,копие Форд,,вече около65год го произвеждат но нищо не са модернизирали.заколекционери да им дрънка
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Евстати ( преди 1 година )
    Единственото му предимство е че е ефтин. Но като се предвиди че е тотал щета, човек се замисля дали изобщо си заслужава чанча който ще изпитва.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Даже руснаците се оплакват, че е лошо сглобен и понякога идва ръждив още от завода. Останалото са го казали в статията - през лятото може да се изпържиш и комфортът е като за лесовъди - тоест никакъв. Иначе ако си фен - фен си.
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Не е много руско изобретение тоя автомобил, ама нейсе...Да, в гората върши работа. Когато не е павреден. Ама, това, да му сложиш тента и два матрака и да си мислиш, че имаш кемпер, са пълни глупости. Тръгнете от София до морето през лятото с великата УАЗка и ще разберете за какво иде реч....
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Карабас Барабас ( преди 1 година )
    Това не е автомобил за асфалт , това е автомобил за трудни горски и планински пътища и по-точно тяхната липса .В нашето предприятие (горско стопанство) имаме такъв от 1987 (!) година и още го ползваме ! Е , вярно , посчупва се от време на време от ежедневния напън , правим му ремонт и пак - га-а-а-з ...
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    1 ( преди 1 година )
    Варел е баба ти, а Уазката е чудесна!